Ubers självkörande lastbilar drar last på Arizona-motorvägarna

Uber Freight, autonom teknik, Uber självkörande lastbilar, frakt-on-demand-tjänster, Otto självkörningsteknik, Uber vs Waymo, Tesla, kommersiella självkörande fordon I ett YouTube-klipp som släpptes på tisdag sa Uber att det skulle integrera manuell lastbil med självkörande lastbilar genom att distribuera den förra för korta sträckor och den senare för längre sträckor. (Bildkälla: YouTube / Uber)

Ubers självkörande lastbilar har dragit last på Arizona-motorvägarna, sade det amerikanska rittföretaget på tisdag och lade upp planer för autonoma fordon att arbeta med lastbilsförare för att flytta gods runt om i landet. Ubers lastbilar drivs via ‘Uber Freight’, en frakt-on-demand-app.

I ett YouTube-klipp som släpptes på tisdag sa Uber att det skulle integrera manuell lastbil med självkörande lastbilar genom att distribuera den förra för korta sträckor och den senare för längre sträckor. Självkörande lastbilar kräver också “praktiskt arbete som endast lastbilsförare kan göra”, tillade videon. I oktober 2016 demonstrerade Uber den första verkliga kommersiella användningen för självkörande lastbilar och meddelade att den hade transporterat Budweiser-ölburkar över 120 motorvägsmil.

Ubers engagemang i lastbilstransporter beror till stor del på 2016 års förvärv av Otto, det självkörande fordonsföretaget som stod i centrum för en framträdande juridisk kamp mellan Uber och Alphabet Incs autonoma körenhet Waymo. Uber tävlar på marknaden för självkörande fordon med Tesla Inc andra Silicon Valley-företag samt traditionella biltillverkare inklusive General Motors och Ford Motor Co, som tävlar för att få helt kommersiella självkörande fordon på vägen.

Transportexperter har förutspått att de tidigaste tillämpningarna av autonom körteknik kommer att finnas i lastbilar, tack vare den relativa förutsägbarheten för långa sträckor på motorvägar jämfört med livliga stadsgator.

Relaterade Artiklar

Back to top button