Ubers nya “Work Hub” hjälper förare att hitta alternativa jobb

När du försöker hålla dig sex meter från andra människor för att undvika att sprida bakterier, är det sista du ska göra att glida in i främlingens bilsäte. Men färre resor innebär färre dollar i rideshare-förarfickor, varför Uber den här veckan lanserade Work Hub.

I form av ett nytt avsnitt i Ubers befintliga Driver-app riktar Work Hub sig till chaufförer som behöver lite extra pengar under COVID-19-krisen, Work Hub erbjuder ett nätverk av möjligheter – inom Uber eller helt annat företag. Byt passagerare mot mat genom att acceptera leveransförfrågningar från Uber Eats eller ta skiftarbete som livsmedelsproduktion, lager och kundtjänst i Chicago, Dallas och Miami. För att flytta fram saker ger Uber Freight också prioriterade kvalificeringsundersökningar för förare med kommersiellt körkort i klass A.

“Det viktigaste vi kan göra just nu är att stödja drivrutiner”, sade Ubers VD Dara Khosrowshahi i ett uttalande. “De gör viktigt arbete för att hålla våra samhällen i rörelse när vi bekämpar detta virus, men med färre resor som händer behöver de fler sätt att tjäna. Med Work Hub hoppas vi att förare kan hitta fler arbetsmöjligheter, oavsett om det är med en annan av Ubers företag eller hos ett annat företag. “

Företaget har tagit sig samman med Domino’s, Shipt, CareGuide och andra organisationer för att koppla förare med betalande spelningar. Work Hub innehåller också länkar till jobbannonser för andra företag – främst i USA. Över dammen samarbetar Uber emellertid med UK-baserade online-återförsäljare Ocado för att skapa fler matleveranspositioner. Håll koll på appen när nya samarbeten och listor läggs till regelbundet.

Relaterade Artiklar

Back to top button