Ubers Levandowski bekämpar fullständig avslöjande av Waymo-hemligheter

Uber, Uber Waymo stämningsansökan, Waymo affärshemligheter stöld, Anthony Levandowski, Otto startup, förarlös teknik, Waymo, konfidentialitetspakt, legitim affär, självinkriminering, Teknik, Teknik nyheter Domaren ville ha en beskrivning av de dokument som Levandowski inte vill avslöja och att ge en redigerad version till Waymo. (Källa: Bloomberg)

Uber Technologies Inc.: s projektledare för robocar vill att hans företag ska skonas från att behöva vända vissa dokument i Waymos affärshemligheter stöld, säger att han är sårbar för straffrättsligt åtal. Ingenjör Anthony Levandowski, som hävdar sin konstitutionella rättighet mot självinkriminering, bad en San Francisco federala domare på torsdag att minska tillbaka en order som kräver att den åkande jätten ska avslöja tusentals register om förarlös teknik.

Waymo har hävdat att Uber stonewalling på sin skyldighet att vända filer och dokument som Alphabet Inc.-enheten säger stulits av Levandowski när han lämnade Waymo förra året och lanserade sin självkörande start Otto, som förvärvades av Uber för 680 miljoner dollar. . USA: s distriktsdomare William Alsup måste väga Levandowskis rätt att skydda sig från eventuellt straffrättsligt åtal mot Waymos påstående att det kommer att drabbas mycket om Ubers användning av dess proprietära information inte stoppas omedelbart.

När Levandowskis advokat sa vid en utfrågning torsdag att Waymo försöker få tag på register över Ubers förvärv av Otto som skyddas av en sekretesspakt ifrågasatte domaren behovet av ett sådant avtal. ”När förvärvet förhandlades var din klient och Uber rädda för att tvister som detta skulle uppstå? Men varför?” Sa Alsup. “Det var en legitim affär, varför skulle de ha något att frukta?”

‘Olika frågor’

Advokaten Ismail Ramsey sa till domaren att avtalet mellan Otto och Uber om att dela information privat var tänkt att skydda företagen från eventuella tvister kring “olika frågor som uppstår när en anställd flyttar från ett företag till ett annat.”

Domaren uppmanade Ramsey att efter förhandlingen ge honom en beskrivning av de dokument som Levandowski inte vill avslöja och att ge en redigerad version till Waymo. Waymo hävdar att det finns bevis för att Uber visste att Levandowski stal dokumenten innan den förvärvade Otto. Levandowski och Uber kan inte gömma sig bakom det femte ändringsförslaget mot självinkriminering, sa Waymo i en domstol.

Läs också: USA: s domare varnar Uber i Waymo självkörande bilärende

Levandowski ber felaktigt “denna domstol att befria Otto och Uber från skyldigheterna att producera relevant information eftersom de gick med på att försöka använda privilegiet som en sköld med avseende på inkriminerande information”, enligt arkivering. Vid en utfrågning onsdag hade Waymo bett Alsup att dra slutsatsen att Uber använde 14 000 filer som påstås hämtas av Levandowski när han lämnade Alphabet för att utveckla det körhällande företagets förarlösa bilprogram.

Domaren slutade kort efter att utfärda en order som skulle blockera Ubers användning av den omtvistade tekniken. Istället gick Uber med på att gräva djupare i sina datorservrar för att leta efter filer som företagets advokat sa att de inte hittades. Uber gick också med på att intervjua anställda för att hitta filerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button