Uber: Vi kan stänga av ditt konto om du har exponerats för Coronavirus

(Fotoillustration av Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket via Getty Images)

För att stoppa spridningen av coronavirus säger Uber till användare och förare att det tillfälligt kan stänga av deras konton om de har fått eller utsatts för sjukdomen.

Företaget kommer att besluta att stänga av ett konto baserat på kommunikation från folkhälsovården, sade Ubers VD Dara Khosrowshahi i ett e-postmeddelande som skickades ut till användarna på tisdagskvällen.

”I samarbete med dem (hälsovårdsmyndigheter) kan vi tillfälligt stänga av konton för ryttare eller förare som bekräftats att de har fått kontrakt eller utsatts för COVID-19 (koronavirus). Vi konsulterar också en epidemiolog för att se till att våra ansträngningar som företag grundas på medicinsk rådgivning, tillade han.

Lyft har också beslutat att avbryta förare och förare som har testat positivt för sjukdomen. Avstängningen upphävs först när den drabbade personen har godkänts medicinskt.

För att hålla sina bilar bakteriefria har båda företagen tillhandahållit rengöringsdesinfektionsmedel till alla förare, även om Khosrowshahi sa att rengöringsmaterialet är begränsat. ”Men vi samarbetar med tillverkare och distributörer för att källa så mycket som möjligt. Vi kommer att prioritera distribution till förare i städer med störst behov, ”tillade han.

På Uber Eats försöker företaget också ta itu med kunder för matleveranser som har valt att självkarantäna och föredrar ingen mänsklig kontakt alls. Enligt Khosrowshahi kan du nu lägga till en anteckning på dina beställningar, som säger till leveranspersonen att helt enkelt lämna din mat vid dörren.

“De kan innehålla en anteckning som” Lämna min beställning vid dörren “eller” ring min dörrklocka och lämna i lobbyn. ” Du kan se dessa instruktioner i appen under “kundanteckning” när du anländer till deras plats, säger Uber.

Uber har inte sagt om det har stött på användare som drabbats av sjukdomen i USA, som nu har över 1000 bekräftade fall av koronavirus. Men i Mexiko beslutade företaget förra månaden att tillfälligt avbryta konton för 240 användare som cyklade med två Uber-förare som kom i kontakt med en misstänkt koronavirusoperatör.

Om en förare eller en Uber Eats-leverantör diagnostiseras med COVID-19 eller uppmanas av hälsovårdsmyndigheterna att självkaranta, planerar företaget att ge dem ekonomiskt stöd i upp till 14 dagar medan deras konto har stängts av. “Vi har redan hjälpt förare i vissa drabbade områden, och vi arbetar för att snabbt genomföra detta över hela världen”, tillade Khosrowshahi.

För mer information har Uber skapat en dedikerad webbsida med fokus på att ta itu med coronavirusutbrottet.

Relaterade Artiklar

Back to top button