Uber Tips för en smidig Rideshare

Uber Tips för en smidig Rideshare

Med Uber Àr kontrovers aldrig för lÄngt borta. Men inte heller en tur, sÄ företaget fortsÀtter att dominera marknaden det skapade.

Det finns alternativ, som Lyft, som kort övertrÀffade sin konkurrent i App Store under reseförbudet. Men nÀr du stÄr pÄ ett gathörn utan taxi i sikte Àr det svÄrt att inte klicka pÄ den vÀlbekanta logotypen.

Och medan det Àr lÀtt att anvÀnda har Uber mycket mer under huven Àn du kanske inser. Visste du att det finns sju typer av Äkattraktioner tillgÀngliga, och att du bokstavligen kan betala priset för att du inte vet skillnaden? Och Àven om du inte bryr dig för att din arbetsgivare stÄr i rÀkningen finns det sÀtt att göra processen Ànnu enklare. Om du vill göra saker och ting svÄrare för din chaufför, lÀgg upp din egen spellista. Men om du gör det bör du tippa tungt. Som du kan göra nu!

LÀs vidare för nÄgra knep som fÄr dig att navigera bÀttre i tjÀnsten.

Annons

Vet innan du Ă„ker

Det finns mycket mer i Uber Àn bara Uber. Appen har flera nivÄer av prissÀttning och service, varav vissa kanske inte Àr tillgÀngliga i ditt omrÄde.

UberTAXI
Du kan anvÀnda Uber för att begÀra en taxi. Betalningen ingÄr inte sÄ du mÄste betala din chaufför. En bokningsavgift pÄ 2 USD hanteras via appen. Avbokningsavgiften Àr $ 5.

Uber Express Pool
Om du har lite tid över, matchar Uber Express Pool dig med passagerare som gÄr en liknande rutt. Du mÄste gÄ nÄgra kvarter för att möta bilen och dina medkörare (som, du vet, en buss).

uberPool (kÀnd som UberPop i Europa)
Med uberPool delar du din resa och kostnaden med andra. Du fÄr priset för ett fast pris innan du begÀr en bil. Du kan begÀra en uberPool för upp till tvÄ personer.

uberX
En uberX Àr en sedan med plats för fyra förare. Baspriset och avgifterna per minut och mil Àr högre Àn uberPool.

uberXL
Uber XL har stadsjeepar för större grupper. En uberXL har plats för sex förare och dess baspris och avgifter per minut och per mil Àr högre Àn uberX.

Uber bilsÀte
Uber Car Seat Àr en uberX som Àr utrustad med en framÄtvÀnd bil för ett barn som Àr minst ett Är gammalt, 22 pund och 31 tum lÄngt. BilsÀtet passar inte barn som vÀger mer Àn 48 pund eller Àr mer Àn 52 tum lÄnga.

uberWAV
Kunder som anvÀnder en motoriserad rullstol eller skoter kan boka en uberWAV för att fÄ ett tillgÀngligt fordon som har en förare som Àr certifierad av en tredje part för att köra och hjÀlpa personer med funktionsnedsÀttning pÄ ett sÀkert sÀtt.

UberVĂ€lj
BegÀr en UberSelect sÄ fÄr du en avancerad bil som passar fyra passagerare för lite mindre Àn vad du skulle betala för en uberBlack.

UberSvart
Den ursprungliga Uber-svarta biltjÀnsten. Baspriset och avgifterna per minut och mil Àr högre Àn uberX och uberXL.

UberSUV
UberSUV ger dig en lyxig SUV med plats för sex och har en högre baspris och avgifter per minut och per mil Àn UberBlack.

UberLux
NÀr du verkligen vill göra intryck kan du bestÀlla en uberLux. En professionell chaufför hÀmtar dig i en Audi A8, BMW 7-serie, Jaguar XJ-serien, Land Rover Range Rover, Lexus LS, Mercedes-Benz S-klass eller G-klass, en Porsche Panamera, Tesla Model S, Bentley, Maybach , eller en Rolls Royce. FörvÀnta dig att det ger dig dubbelt sÄ mycket tillbaka som en UberBlack skulle göra.

Dela din tur

Om du kÀnner dig osÀker eller bara vill att nÄgon ska veta nÀr du Àr planerad att anlÀnda utan att skicka SMS till dem varannan minut kan du dela information om din resa. BestÀll en resa i appen och före eller under resan, svep uppÄt frÄn botten och vÀlj Dela status. VÀlj namn frÄn dina kontakter eller ange telefonnummer till dem som du vill dela din ETA med. BekrÀfta sÄ fÄr de en text med en levande karta över din plats. (Du kan ocksÄ dela din Uber ETA via Snapchat.)

Om du vet vem du sannolikt kommer att dela dina resor med, ange deras information i förvÀg genom att gÄ till InstÀllningar> Betrodda kontakter. Du kan sedan lÀgga till upp till fem personer frÄn din Kontakter-app. PÄ varje resa fÄr du en uppmaning som lÄter dig dela din resa med dem eller avvisa.

Du Àr min destination

För att förenkla processen att trĂ€ffa en vĂ€n, synkronisera dina kontakter till Uber (InstĂ€llningar> Synkronisera kontakter). NĂ€r du gĂ„r för att begĂ€ra en resa, skriv in din vĂ€ns namn i rutan “Vart …”. Din vĂ€n kommer att fĂ„ en begĂ€ran om sin nuvarande plats. NĂ€r de accepterar Ă€r deras plats instĂ€lld som din destination.

HĂ€mta meddelandet

Om du planerar med en vÀn i Facebook Messenger behöver du inte lÀmna appen för att boka en Uber. LÄt din vÀn skjuta adressen till var du ska trÀffas, tryck pÄ adressen och vÀlj BegÀr en Äktur.

Enkla pengar

Att fylla i kostnadsrapporter Àr svÄrt, men Uber gör det enkelt att fÄ tillbaka dina pengar. GÄ till menyn, vÀlj Historik och fÄ information om alla dina turer, inklusive totala mil och minuter.

Om du vill anvÀnda separata kort för ditt företag och personliga Äkattraktioner med Uber kan du skapa en separat profil. LÀgg till ditt jobb-e-postmeddelande till ditt Uber-konto sÄ kommer Uber att konfigurera dig.

HÀr Àr ett rÄd

Ubers framgÄng Àr beroende av hur lÀtt det Àr att hyra och betala för en Äktur. Ett tag gÀllde inte den lÀttheten för tippning, vilket inte var möjligt i appen. Nu nÀr du betygsÀtter din förare kan du vÀlja ett förinstÀllt tipsbelopp eller anpassa ett under stjÀrnorna. Tippning (och betygsÀttning av din förare) kan tas om hand under din resa genom att knacka pÄ destinationskortet lÀngst ner pÄ skÀrmen. Du kan ocksÄ tipsa frÄn din reshistorik i appen eller frÄn resekvittot som skickas till dig. Tips kan lÀggas till i 30 dagar frÄn tidpunkten för resan.

I min uppskattning

NÀr du sitter pÄ baksidan av en cushy Uber, sjÀlvbelÄten att du inte Àr pÄ tunnelbanan, Àr det lÀtt att glömma hur mycket du kommer att betala för det senare. Men du kan fÄ en uppskattning i förvÀg. NÀr du anger din destination i appen, blÀddra igenom alla dina val av Uber-typ och en berÀknad kostnad för varje. Du kan ocksÄ besöka Ubers prisuppskattare pÄ ett skrivbord.

Det finns sÄdant som en gratis Äktur

Du kan fÄ gratis Äkattraktioner eller pengar pÄ Äkattraktioner om du bjuder in vÀnner att anmÀla dig till Uber. GÄ till menyn och vÀlj Free Rides för att se din kampanjkod, som du kan dela med vÀnner.

Easy Listening Rider

Du bör antagligen lÄta föraren lyssna pÄ sin egen musik, men om du mÄste kan Uber spela dina egna Spotify-spellistor (och spÄr frÄn Pandora). Efter att ha matchats med en förare visas ett musikfÀlt lÀngst ner pÄ skÀrmen. Tryck pÄ den för att logga in pÄ ditt Spotify Premium- eller Pandora-konto. VÀlj en lÄt, station eller spellista och nÀr du sÀtter dig i bilen börjar den spela. NÀr resan har börjat kan du styra musiken frÄn Uber-appen. Försök bara undvika dessa lÄtar.

Pendlar inte

Du kan anvÀnda förmÄner före skatt till uberPool om din arbetsgivare anvÀnder ett av de förbetalda korten för pendlare Uber har samarbetat med. Ange bara ditt bankkort för pendelförmÄner till ditt konto via Betalningar> LÀgg till betalningsmetod. VÀlj pendlingsförmÄnskort och spara. Innan du begÀr en resa till eller frÄn jobbet, gÄ in pÄ Betalningar och vÀlj kortet och vÀlj sedan alternativet uberPool.

Kom ihÄg att eftersom det Àr en uberPool kan du Äka med upp till sex personer, sÄ ge lite extra tid i ditt schema för upphÀmtning och avlÀmning.

Plocka upp dÀr du slutade

Flyttade du platser sedan du senast begÀrde Uber? StrÀckt tvÀrs över gatan för en korv? Halkade inomhus ur solen? Du kan meddela din förare i appen. GÄ in pÄ kartan, tryck pÄ UpphÀmtningsplats, tryck pÄ Redigera och ange en ny adress eller dra nÄlen till din nya plats (förutsatt att den faller inom den grÄ zonen runt destinationsnÄlen). Se till att du bor pÄ den platsen för att du bara kan Àndra plats en gÄng. Om du har problem med att hitta din drivrutin eller vice versa, tryck pÄ den grÄ ikonen lÀngst ner till höger pÄ skÀrmen. Föraren kommer att kunna se exakt var du Àr.

Planera framÄt

Spara lite tid med KalendergenvĂ€gar. Anslut din kalender till Uber och kommande möten och möten visas som en “genvĂ€g” lĂ€ngst ner i Uber nĂ€r du öppnar appen. Klicka bara pĂ„ den du ska Ă„ka dit (se till att du anger en adress för evenemanget i din kalenderapp). För att lĂ€nka din kalender, gĂ„ till InstĂ€llningar> Sekretess> Kalender och skjut till Calendar Sync till.

För att planera en Äktur i förvÀg, tryck pÄ bil- och klockikonen bredvid Vart? Du kommer att kunna stÀlla in datum och tid för nÀr du behöver en bil.

Var vÄr gÀst

Om du behöver skaffa mamma till lÀkaren eller en vÀn till flygplatsen, be om en Äktur för dem i din Uber-app. NÀr du har angett destinationen klickar du pÄ upphÀmtningsplatsen och anger en destination. Tryck sedan pÄ ditt namn högst upp och vÀlj Byt ryttare. Ange personens namn eller nummer. Du betalar för resan om du inte Àr i ett land som accepterar kontantbetalningar, i vilket fall passageraren kan vÀlja att betala kontant.

Under tiden, om du Àr vÀrd för ett evenemang och vill göra det till ett roligt, bekymmersfritt evenemang för dina gÀster, kan du ta hand om deras transport. Logga in pÄ Uber-evenemang och fyll i formulÀret för att fÄ skrÀddarsydda körkort som du kan ge gÀsterna att anvÀnda för att komma till och frÄn ditt evenemang. Om de inte anvÀnder passet kommer du inte att kosta resan.

Privatsak

NĂ€r en app vet vart du ska och var du har varit, Ă€r integritet ett stort problem. Uber har nu lagt alla sina sekretessinstĂ€llningar – Plats, kontakter och aviseringar – pĂ„ en sida. GĂ„ till InstĂ€llningar> Sekretess för att vĂ€lja nĂ€r Uber och andra kan se din plats, hantera eller ta bort kontakter och vĂ€lj vilka aviseringar du vill fĂ„ frĂ„n Uber och hur.

Familjeplan

Familjer delar mÄnga saker gemensamt och det kan inkludera Uber. Du kan skapa en familjeprofil för att tÀcka betalningen för familjen (och verkligen vem du Àn vill), upp till fem personer. GÄ till InstÀllningar> Familj> LÀgg till medlem. Att lÀgga till nÄgon skickar en inbjudan till dem och nÀr de vÀl har accepterat kan de anvÀnda appen pÄ egen hand och vÀlja Familjeprofil som betalningsmetod.

Venmo-pengar, mindre fÀrre problem

Venmo Ă€r en bĂ€ttre satsning Ă€n Bitcoin nĂ„gonsin kommer att bli. En av de saker som det oftast anvĂ€nds för Ă€r Uber. De tvĂ„ företagen har tagit ett steg ut ur processen och du kan betala för (och dela upp kostnaden för) Uber-turer och Uber Eats direkt i Uber-appen. GĂ„ till Betalning> LĂ€gg till betalningsmetod> Venmo. Om du inte har möjlighet Ă€nnu, bör funktionen snart lanseras. Åh, och om du Ă€r typen som lĂ€gger till emoji till din Venmo-beskrivningsrad, finns det exklusiva Uber-sĂ„dana tillgĂ€ngliga.

GĂ„ in i rampljuset

Om du har problem med att upptÀcka din förare, gör det lÀttare för dem att hitta dig. NÀr du vÀl har fÄtt en bekrÀftelse pÄ en bil finns rutan lÀngst ner pÄ skÀrmen dÀr du kan lÀgga till en anteckning till föraren dÀr du kan berÀtta för dem vilken fÀrg du har pÄ dig eller vad du stÄr bredvid. Du kan ocksÄ trycka pÄ fÀrgpunkten bredvid rutan nÀr din förare anlÀnder. Det lyser upp din skÀrm i en fÀrg som Àr kopplad till drivrutinen, som de lÀtt kan upptÀcka nÀr du vinkar med din telefon.

SÀkerheten först

Uber har mött otaliga kritiker om passagerarsÀkerhet. Som en del av ett nytt initiativ (lÀs: PR-drag) har det lagt till ett enkelt sÀtt att ringa 911 som ger rÀddningstjÀnsten din exakta plats. Om du behöver 911, tryck pÄ kortet lÀngst ner pÄ skÀrmen och sedan 911 Assistance och sedan Ring 911.

#DeleteUber

Om inget av detta Àr övertygande och du fortfarande Àr i teamet #DeleteUber har riddelningstjÀnsten gjort det lite lÀttare att sÀga farvÀl. GÄ bara lÀngst ner pÄ sekretesssidan och tryck pÄ Ta bort konto.

Vidare lÀsning

Mobilapprecensioner

Mobilappens bÀsta val