Uber självkörande bilchef leder åt sidan under Googles rättegång

Google, Uber, Waymo, Google vs Uber, självkörande bilar, Waymo rättegång, självkörande bilar, Uber VD, Travis Kalanick, Anthony Levandowski, Waymo vs Uber, Uber självkörande bilar, självkörande bilteknik, teknik, teknologinyheter Anthony Levandowski, en autonom fordonsexpert som övergick från Google förra året, meddelade Ubers personal om sitt beslut i ett e-postmeddelande på torsdag.

Den verkställande som driver Ubers självkörande bilavdelning går åt sidan medan företaget försvarar sig mot anklagelserna om att han förse projektet med teknologi som stulits från en Google-spinoff.

Anthony Levandowski, en autonom fordonsexpert som övergick från Google förra året, meddelade Ubers personal om sitt beslut i ett e-postmeddelande på torsdag. Ändringen gjordes tillsammans med Uber VD Travis Kalanick, enligt e-postmeddelandet.

Även om Levandowski kommer att stanna kvar i Uber, kommer han inte att övervaka ett avgörande projekt för autonoma bilar medan tjänsten för att åka ritt är låst i en laglig uppgörelse med Waymo, en rival som startades av Google för åtta år sedan. Istället för att rapportera direkt till Kalanick kommer Levandowski nu att vara under överinseende av en tidigare underordnad, Eric Meyhofer, som utsetts att ersätta honom under Waymo-striden.

Waymo lämnade in en rättegång i februari och anklagade Levandowski för att ha laddat ner sina ritningar för en navigeringsteknik som kallas lidar olagligt innan han grundade en start som han senare sålde till Uber för 680 miljoner dollar.

Den affären gav Uber de flesta anställda som nu arbetar i företagets Advanced Technologies Group som bygger självkörande bilar.

Waymo söker ett domstolsbeslut som skulle tvinga Uber att stoppa sitt arbete med autonoma fordon med motiveringen att projektet har dragit på affärshemligheter som tagits av Levandowski innan han lämnade Google. Uber har förnekat att självkörande bilar använder Waymos teknik.

En utfrågning om Waymos begäran om föreläggande mot Uber planeras till den 3 maj. Om en federal domare står bakom Waymo, skulle det kunna hindra Ubers ansträngningar att komma ikapp inom det fortfarande utvecklande området av robotdrivna bilar. Sådana fordon kan revolutionera transporterna, inklusive den snabbt växande branschen.

I sitt e-postmeddelande sa Levandowski till anställda att hålla honom borta från alla diskussioner om Ubers arbete med dess lidarsystem och samtidigt påminna dem om att all företagets självkörande bilteknik ”har byggts oberoende, från grunden.” Genom att återkalla sig själv skrev han: “Jag hoppas kunna hålla teamet fokuserat på att uppnå den vision som förde oss alla hit.”

Levandowsk har lagt till intrigerna som virvlar runt det högprofilerade fallet genom att åberopa sin femte ändringsrätt mot självinkriminering, vilket höjer möjligheten att Waymos civila rättegång kan utlösa en brottsutredning om vad som hände.

Relaterade Artiklar

Back to top button