Uber Overcharged Riders 100x igår

Om du är en vanlig användare av Uber, varnas, det finns ett fel i systemet och det kan sluta kosta tusentals dollar.

Igår var Uber-ryttare i Washington DC och San Diego oroliga över att upptäcka att de hade Uber-avgifter på över 1400 dollar. Det verkar som om Ubers system hade beslutat att börja flytta decimal när de begärde betalning för en åktur, så en resa som borde ha kostat 20,53 $ slutade kräva 2 053 dollar från ryttaren.

WTF @Uber @Uber_Support en avgift på 1791,00 i avvaktan? Hur kan ett så stort företag inte ha ett faktiskt helpdesknummer för att ringa någon? pic.twitter.com/IfjlVpHUjR

– Philip Cronin (@chitownphil) 18 juli 2019

Som du förväntar dig orsakade detta många varningar från banker och vissa kreditkort sattes på grund av den överraskande utgiften på Uber. Tydligen uppstod samma fel också för Uber Eats, vilket innebär att vissa människor åt extremt dyr mat igår.

Det verkar inte ha någon roll var du bor, den massiva överladdningen inträffade, med Uber-förare i Paris rapporterade också felet. Men som Engadget rapporterar erkände Uber att det var ett fel i systemet och förklarade: “Vi förstår att detta har varit frustrerande. Det fanns en känd fråga som gjorde att din behörighet var mycket hög. Vårt team har redan åtgärdat problemet. Tack du så mycket för ditt tålamod. “

För ett företag som har varit verksamt i ett decennium och är beroende av betalningar via sin app måste något ha gått väldigt fel för att detta ska hända. Och om det har hänt en gång, vem ska säga att det inte kommer att hända igen. Så om du använder Uber, ska du hålla ett öga med den totala körturen som begärs. Även om du förväntar dig en avgift på 14 USD och 1400 $ tas från ditt bankkonto, kommer det att bli svårt att missa.

Relaterade Artiklar

Back to top button