Uber Overcharged Riders 100x igÄr

Uber Overcharged Riders 100x igÄr

Om du Àr en vanlig anvÀndare av Uber, varnas, det finns ett fel i systemet och det kan sluta kosta tusentals dollar.

IgÄr var Uber-ryttare i Washington DC och San Diego oroliga över att upptÀcka att de hade Uber-avgifter pÄ över 1400 dollar. Det verkar som om Ubers system hade beslutat att börja flytta decimal nÀr de begÀrde betalning för en Äktur, sÄ en resa som borde ha kostat 20,53 $ slutade krÀva 2 053 dollar frÄn ryttaren.

WTF @Uber @Uber_Support en avgift pÄ 1791,00 i avvaktan? Hur kan ett sÄ stort företag inte ha ett faktiskt helpdesknummer för att ringa nÄgon? pic.twitter.com/IfjlVpHUjR

– Philip Cronin (@chitownphil) 18 juli 2019

Som du förvÀntar dig orsakade detta mÄnga varningar frÄn banker och vissa kreditkort sattes pÄ grund av den överraskande utgiften pÄ Uber. Tydligen uppstod samma fel ocksÄ för Uber Eats, vilket innebÀr att vissa mÀnniskor Ät extremt dyr mat igÄr.

Det verkar inte ha nĂ„gon roll var du bor, den massiva överladdningen intrĂ€ffade, med Uber-förare i Paris rapporterade ocksĂ„ felet. Men som Engadget rapporterar erkĂ€nde Uber att det var ett fel i systemet och förklarade: “Vi förstĂ„r att detta har varit frustrerande. Det fanns en kĂ€nd frĂ„ga som gjorde att din behörighet var mycket hög. VĂ„rt team har redan Ă„tgĂ€rdat problemet. Tack du sĂ„ mycket för ditt tĂ„lamod. “

För ett företag som har varit verksamt i ett decennium och Ă€r beroende av betalningar via sin app mĂ„ste nĂ„got ha gĂ„tt vĂ€ldigt fel för att detta ska hĂ€nda. Och om det har hĂ€nt en gĂ„ng, vem ska sĂ€ga att det inte kommer att hĂ€nda igen. SĂ„ om du anvĂ€nder Uber, ska du hĂ„lla ett öga med den totala körturen som begĂ€rs. Även om du förvĂ€ntar dig en avgift pĂ„ 14 USD och 1400 $ tas frĂ„n ditt bankkonto, kommer det att bli svĂ„rt att missa.