Uber närmar sig autonoma bilar utan mänsklig reservdrivrutin

Uber självkörande bil, autonom teknik, Volvo XC-90 Uber, mänskliga reservdrivrutiner, Eric Meyhofer, Advanced Technology Group, Alphabte's Waymo, GM Cruise Automation, Anthony Lewandowski Uber, 3D-kartläggning Advanced Technology Group-ledaren Eric Meyhofer skulle inte ge ett specifikt startdatum men han sa att Uber inte kommer att distribuera de förarlösa bilarna utan mänskliga säkerhetskopior om de inte visar sig vara säkra. (Filfoto)

Uber planerar att transportera passagerare i autonoma fordon utan mänskliga reservförare inom ungefär samma tidsram som konkurrenter, som förväntar sig att vara på väg senast någon gång nästa år, sade tjänstens autonoma fordonschef onsdag. Advanced Technology Group-ledaren Eric Meyhofer skulle inte ge ett specifikt startdatum men han sa att Uber inte kommer att distribuera de förarlösa bilarna utan mänskliga säkerhetskopior om de inte visar sig vara säkra.

“När vi väl kan kryssa för den rutan, som vi kallar för att klara robotförarens körtest, kan vi ta bort fordonsföraren,” sa Meyhofer i en intervju vid en konferens i Detroit för bilindustrin. “Vi går aggressivt också.”
Waymo, namnet på den autonoma bilenheten på Alphabet Inc: s Google, testar för närvarande på allmänna vägar i Phoenix-området utan mänskliga säkerhetskopior och planerar att transportera passagerare snart. General Motors Cos Cruise Automation har lovat att starta någon gång nästa år på ett ospecificerat läge.

Meyhofer sa att Volvo XC-90-stadsjeepar förbereds för arbetet. Uber Technologies Inc har 215 testfordon som transporterar passagerare med mänsklig säkerhetskopia i Phoenix, San Francisco, Pittsburgh och Toronto. De reser 80000 mil per vecka för att samla in data och har gett 50000 betalda turer, sa han.

San Francisco-baserade Uber började transportera passagerare med autonoma fordon 2016, först med två Uber-anställda ombord, sa Meyhofer. Personen i passagerarsätet dokumenterade fordonets beteende medan den på förarsidan skulle ingripa om bilen behövde hjälp. Fordonen har förbättrats till den punkt där Uber har tagit bort en av människorna och nu tar backupdrivrutinen in data på en skärm i sällsynta fall, sa Meyhofer.

Resetjänsten har nu 1600 personer som arbetar på autonoma fordon på de fyra testplatserna. Waymo sa i november att man planerar att transportera passagerare utan mänsklig säkerhetskopiering inom några månader men gav inget bestämt datum. Testningen skulle göras i ett relativt litet område som täcks av detaljerade tredimensionella kartor. Meyhofer sa att Uber skulle börja på samma sätt och gradvis utvidga storleken på området när kartläggningen görs och fordon blir mer kapabla. För närvarande är bilarna begränsade till 40 miles per timme, sade Meyhofer.

Sådan testning kommer sannolikt att göras i områden med varmt väder som inte får snö. Meyhofer sa att Uber fortfarande arbetar med att använda bilarna när snö täcker banlinjerna och inte kan ses av kameror. ”Det är allt inom vårt omfång. Det är bara inte i vårt omfång idag, sade han. Utvecklingen på vägen kommer när självkörande bilteknik kämpas i domstol. Waymo har påstått att en av dess främsta självkörande bilingenjörer, Anthony Levandowski, stal sina affärshemligheter innan han grundade en start som han sålde till Uber för 680 miljoner dollar. Uber har förnekat anklagelserna.

Relaterade Artiklar

Back to top button