Uber förlorar London-licensen igen

Uber förlorar London-licensen igen

RiddelningstjĂ€nsten Uber kunde förbjudas efter Transport for London (TfL), tillsynsmyndigheten som ansvarar för huvudstadens transportsystem, ansĂ„g att det inte var “lĂ€mpligt och korrekt” att inneha en licens för att verka i staden.

I ett pressmeddelande sa TfL att det har “identifierat ett mönster av misslyckanden av [Uber] inklusive flera intrĂ„ng som placerade passagerare och deras sĂ€kerhet i fara. “Dessa inkluderar Ubers system som gör det möjligt för förare att ladda upp sina egna bilder till andra Uber-förares konton, vilket innebĂ€r att de kan hĂ€mta andra passagerare” som om de var den bokade föraren, “som enligt uppgift hĂ€nt pĂ„ minst 14 000 resor. TfL sĂ€ger att detta innebar att “alla resor var oförsĂ€krade och vissa passagerarresor Ă€gde rum med olicensierade förare, varav en tidigare hade Ă„terkallat sin licens av TfL.”

Den lokala myndigheten Àr ocksÄ orolig för avskedade eller avstÀngda förare som kunde skapa ett nytt Uber-konto och fortsÀtta att transportera passagerare, vilket riskerar deras sÀkerhet.

TfL sÀger att man har tagit hÀnsyn till de förÀndringar som Uber gjort i sina system för att förhindra denna aktivitet, men Àr inte sÀker pÄ de nÀmnda Àndringarna och tror att det Àr möjligt att sÄdana problem kan Äterkomma i framtiden. Uber har nu 21 dagar pÄ sig att överklaga TfL: s beslut, vilket företaget har sagt att det kommer att göra. Under den tiden kan Uber fortsÀtta att verka i London, liksom under den efterföljande överklagandeprocessen, vilket kan ta mÄnader.

Vi förstĂ„r att vi hĂ„lls i en hög bar, som vi borde vara. Men detta TfL-beslut Ă€r helt fel. Under de senaste tvĂ„ Ă„ren har vi i grunden förĂ€ndrat vĂ„r verksamhet i London. Vi har kommit vĂ€ldigt lĂ„ngt – och vi kommer att fortsĂ€tta för de miljoner förare och förare som litar pĂ„ oss.

– dara khosrowshahi (@dkhos) 25 november 2019

I ett uttalande sa Jamie Heywood, Ubers regionchef för norra och östra Europa, att TfL: s beslut var “extraordinĂ€rt och fel” och att Uber kommer att fortsĂ€tta att fungera som normalt under perioden.

“Vi har i grunden förĂ€ndrat vĂ„r verksamhet under de senaste tvĂ„ Ă„ren och sĂ€tter standarden för sĂ€kerhet. TfL tyckte att vi var en lĂ€mplig och ordentlig operatör för bara tvĂ„ mĂ„nader sedan, och vi fortsĂ€tter att gĂ„ utöver”, sĂ€ger Heywood ocksĂ„. “Under de senaste tvĂ„ mĂ„naderna har vi granskat alla förare i London och stĂ€rkt vĂ„ra processer ytterligare. Vi har robusta system och kontroller pĂ„ plats för att bekrĂ€fta förarnas identitet och kommer snart att införa en ny ansiktsmatchningsprocess, som vi tror Ă€r en första i London taxi och privat hyra. “

Uber sÀger att det för nÀrvarande har 45 000 licensierade förare i London, och Àven om tjÀnstens huvudkonkurrent, Lyft, inte fungerar i Storbritannien, finns det mÄnga andra rida-hyllande appar tillgÀngliga som förare och passagerare kan anvÀnda om Uber inte behÄller sin licens.

Dessa hĂ€ndelser Ă€r en fortsĂ€ttning pĂ„ tidigare sammandrabbningar Uber har haft med Transport för London. År 2017 Ă„terkallades Uber-licensen pĂ„ grund av företagets ” greyballing ” -metod, som anvĂ€nde programvara för att dölja standardversionen av appen för vissa förare och istĂ€llet visa en annan version. Denna programvara kan anvĂ€ndas av ett antal skĂ€l, inklusive reklamĂ€ndamĂ„l och testning av nya funktioner, men anvĂ€ndes ocksĂ„ för att lura myndigheterna.

Företaget fick ocksÄ konsekvenser frÄn en rad andra anklagelser, inklusive sexuella trakasserier och funktioner som gjorde det möjligt för företaget att spÄra kunder efter att deras resa hade avslutats. Som ett resultat avgick VD Travis Kalanick frÄn sin position som chef för företaget.

Uber beviljades en 15-mÄnaders provlicens för att köra i London igen, och ytterligare tvÄ mÄnaders förlÀngning efter det, som gick ut pÄ söndag.