Uber för att spela in ljud under Äkattraktioner

Uber för att spela in ljud under Äkattraktioner

Om du Àr en vanlig anvÀndare av Uber i USA kommer det snart att finnas ett alternativ att spela in ljudet för varje resa du tar. Det Àr en funktion som Uber introducerar i ett försök att erbjuda bÀttre sÀkerhet för bÄde förare och förare.

Som Washington Post rapporterar klassificerar Uber ljudinspelningar som en sĂ€kerhetsfunktion och har för avsikt att testa det i latinamerikanska stĂ€der med början i december följt av tester i USA “snart”. Det kommer att vara en opt-in-funktion för förare och förare som kan gĂ„ med pĂ„ inspelningar per resa eller för alla resor.

En Uber-chef förklarade i ett e-postmeddelande, “NĂ€r resan avslutas kommer anvĂ€ndaren att bli tillfrĂ„gad om allt Ă€r okej och kunna rapportera en sĂ€kerhetsincident och skicka in ljudinspelningen till Uber med nĂ„gra kranar … Den krypterade ljudfilen Ă€r skickas till Ubers kundsupportagenter som kommer att anvĂ€nda den för att bĂ€ttre förstĂ„ en incident och vidta lĂ€mpliga Ă„tgĂ€rder. “

Andra teknikföretag har nyligen blivit utsatta för de inspelningar de hĂ„ller och de integritetsproblem som skapas. Uber ser emellertid inspelningarna som ett positivt drag, med Sachin Kansal, Ubers chef för sĂ€kerhetsprodukter, och förklarar: “Vi har intagit att nĂ€r du befinner dig i en Uber, Ă€r kĂ€nslan av att vi vill att bĂ„da parter ska ha” lamporna lyser ‘… Det leder till sĂ€krare interaktion pĂ„ plattformen. “

Sekretessproblemet hĂ€r Ă€r att bĂ„da parter har möjlighet att spela in ljud, vilket innebĂ€r att om man vĂ€ljer bort inspelningen kan det fortfarande intrĂ€ffa. Även om inspelningar inte delas med Uber-kundsupportagenter kommer de att finnas kvar i förar- och ryttarhistorik för framtida anvĂ€ndning. Det finns ocksĂ„ ett frĂ„getecken angĂ„ende avlyssning och avlyssning av stadgar, som varierar beroende pĂ„ tillstĂ„nd. Kommer Uber att ta hĂ€nsyn till det nĂ€r den nya funktionen lanseras?