Uber drar tillbaka tjänster från 3 tyska städer, skyller på tuffa regler

Uber drar tillbaka sina tjänster från 3 tyska städer.  med hänvisning till tuffa regler. Uber drar tillbaka sina tjänster från 3 tyska städer. med hänvisning till tuffa regler.

Taxi-hyllningstjänsten Uber Technologies gör en reträtt i Tyskland till städerna Berlin och München när den kämpar med ett förbud från att använda olicensierade taxichaufförer.

Uber kommer för närvarande att avbryta tjänsterna i Hamburg, Frankfurt och Düsseldorf, heter det i ett uttalande på fredagen med hänvisning till ett svårt regelverk.

En tysk domstol i mars förbjöd Uber att driva tjänster med icke-licensierade taxichaufförer och fastställde hårda böter för brott mot den lokala transportlagstiftningen från det banbrytande taxibolaget.

Företaget i Tyskland har sedan dess begränsat sig till förare som innehar ett passagerartransportlicens, bland andra juridiska krav, genom sina UberX- och UberBlack-smarttelefonappar, men det har stött på brist på leverantörer av rittjänster.

“För många potentiella Uber-partners har processen att registrera ett oberoende hyrbilsföretag visat sig vara för dyrt och tidskrävande”, sa Uber i ett uttalande.

Det tillade att det skulle förbättra sina tjänster i de två återstående tyska städerna och “intensifiera dialogen” med lagstiftare och myndigheter och sade att Tyskland förblev en av sina viktigaste globala marknader.

Venture-backed Uber, som i juli rapporterades värderas till nästan 51 miljarder dollar, har sett sin UberPOP-tjänst, som förlitar sig på icke-professionella förare, förbjudna i Frankrike, Italien, Spanien, Belgien och Tyskland.

Relaterade Artiklar

Back to top button