Tysklands centralbankchef: Vi måste reglera kryptovalutor globalt

KryptovalutorKryptovalutor (FOTO av David McBee / pexels.com)

Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple och andra kryptovalutor är en tagg i ögonen på ett ökande antal finansiella institutioner såväl som enskilda stater varje dag. Och medan några av dem förbereder sina egna spelregler kräver de största finansiärerna globalt samarbete.

En av de uppskattade medlemmarna i den tyska centralbankens högsta ledning har de senaste dagarna Reuters att höra att om enskilda länder, eller snarare stater, inte börjar samarbeta med varandra om hur man reglerar digitala mynt, kanske inte någon annan ansträngning är så vettig som de tror att det kommer att göra. Teamet stötte på olika tillvägagångssätt som bara i onödan kan komplicera den nuvarande situationen.

Effektiv reglering av virtuella valutor skulle därför endast uppnås genom största möjliga internationella samarbete, nationalstaternas regleringsmakt är helt klart begränsad.

Som webben skriver Coindesk, Dr. Joachim Wuermeling, som utan tvekan är ett av de största namnen i det nuvarande finansiella systemet, anser att nationell reglering av internationella kryptovalutor är en mycket svår uppgift. Ryssland, Frankrike, Sydkorea och till och med Indonesien avser att ansluta sig inom en snar framtid.

Tyska centralbanken: Kryptovalutor måste regleras globalt https://t.co/pVuRi1s6jA pic.twitter.com/BdxuhGyYPu

– CoinDesk (@coindesk) 15 januari 2018

Relaterade Artiklar

Back to top button