TWRP 101: Hur du monterar ditt SD-kort eller USB OTG-enhet för att blixta externa ZIP-filer

Med stor kraft kommer ett stort ansvar, och när det gäller att modifiera Android är inget mer kraftfullt än TWRP anpassad återställning. Så enkelt som det är att ersätta telefonens hela operativsystem med en anpassad ROM, när saker går fel kan du också sitta utan operativsystem alls.

Låt oss säga att du av misstag torkade telefonens lagring när du förberedde dig för att blinka en anpassad ROM med TWRP. Vad gör du i det här fallet? Din telefon har torkats, så det finns inga ROM-filer att blinka, men det finns inget operativsystem som låter dig ladda ner nya. Även om du hade en NANDroid-säkerhetskopia är det också borta.

Tja, tack och lov, TWRP låter dig montera en extern lagringsenhet som ett SD-kort eller en flash-enhet (med USB OTG). Det betyder att du kan ladda ner alla räddningsnummer du kan behöva och sedan överföra den till din telefon och blixt bort. Det är en ganska enkel process, och jag visar dig hur det fungerar nedan.

Missa inte: Hur man installerar TWRP – Den bästa anpassade återställningen för Android

Steg 1: Montera ditt SD-kort eller USB OTG-enhet

Först måste du överföra alla flashbara ZIP-filer till ditt SD-kort eller OTG-enhet och sedan ansluta den externa lagringsenheten till din telefon. Om det är en flash-enhet, se till att din telefon stöder USB OTG och anslut sedan helt enkelt enheten med din adapterkabel.

Starta sedan din telefon i TWRP och välj sedan “Mount” från huvudmenyn. Härifrån, se till att antingen “USB OTG” eller “SD-kort” är valt, beroende på vilken lagringsenhet du använder. När du är klar där trycker du på hemknappen längst ner på skärmen.

TWRP 101: Hur du monterar ditt SD-kort eller USB OTG-enhet för att blixta externa ZIP-filer
TWRP 101: Hur du monterar ditt SD-kort eller USB OTG-enhet för att blixta externa ZIP-filer

Steg 2: Välj Lagrings- och Flash-ZIP-filer

Tryck sedan på “Installera” från TWRP: s huvudmeny och tryck sedan på “Välj lagring” längst ner på skärmen. Därifrån väljer du antingen “USB OTG” eller “SD-kort” och trycker sedan på “OK” i popup-fönstret. Vid den här tiden kommer att blinka ZIP att fungera på samma sätt som med telefonens interna lagring, så använd filbläsargränssnittet för att välja ZIP från ditt SD-kort eller OTG-enhet och svep sedan reglaget för att installera det.

Denna metod är ett perfekt alternativ för TWRPs sidladdningsfunktion, särskilt för människor som föredrar att göra saker på sin telefon istället för att använda ADB. Vilken sylt hjälpte den här funktionen till att ta dig ur? Låt oss veta i kommentarsektionen nedan.

Missa inte: De 5 bästa telefonerna för rot & modding

Relaterade Artiklar

Back to top button