Twitter VD: s konto hackat, skamlat med rasistiska inlägg

På fredagen tog hackare kort över Twitter-kontot för Twitter-vd Jack Dorsey för att skicka rasistiska kommentarer.

Hackarna kapade kontot @jack för att twittra ut rasuppslamningar och antisemitiska förolämpningar. En tweet försökte också främja ett bombbedrägeri. “Intel är att det finns ett bombhot på Twitter HQ”, skrev inlägget.

Jack Dorsey-kontohack

Händelsen varade bara i cirka 10 minuter på fredag ​​kl 12:55 Pacific Time innan hackarnas tweets raderades. Enligt Twitter drog hackarna bort kapningen genom att lura Dorseys mobiloperatör att överlämna åtkomst till sitt mobilnummer, som var registrerat med hans konto.

“Telefonnumret som är associerat med kontot komprometterades på grund av en säkerhetsövervakning av mobilleverantören. Detta gjorde det möjligt för en obehörig att skriva och skicka tweets via textmeddelande från telefonnumret. Problemet är nu löst”, säger företaget i en tweet.

Hackarna som tog över Dorseys konto säger att de går under namnet “Chuckling Squad.” De har tagit kredit för flera andra kontokapningar, som också har inneburit att lura mobilleverantörer att ge upp åtkomst till offrens mobilnummer.

Som svar på dagens hack verkar Twitter stänga av användarkonton som är kopplade till Chuckling Squad. En Discord-kanal som hackarna använde för att marknadsföra sig har också tagits offline.

Det är inte första gången en teknisk VD har fått sitt Twitter-konto kapat. År 2016 lyckades en separat grupp hackare bryta sig in på Facebook-vd Mark Zuckerbergs Twitter- och Pinterest-konton. Hackarna hävdade att de kunde göra det eftersom lösenordet för dem, “dadada”, exponerades i ett annat dataintrång med LinkedIn.

Dagens händelse är en påminnelse om att säkra dina internetkonton med starka, unika lösenord och att ta bort länken från tredje parts tjänster som du inte längre använder. Det är också bra att använda tvåfaktorautentisering, vilket kan göra det svårare för angripare att bryta sig in på dina konton.

Tidigare verkade det som om dagens kontokapning kan ha involverat Cloudhopper, en mobiltjänsttjänst som Twitter förvärvade 2010. “@ Jacks hackade tweets publiceras från en app som heter Cloudhopper”, märkte frilansjournalisten James O’Malley. “Så hans konto verkar inte brytas – snarare är Jacks konto fortfarande ansluten till en gammal tjänst som blev hackad.”

Relaterade Artiklar

Back to top button