Twitter VD: s konto hackat, skamlat med rasistiska inlÀgg

Twitter VD: s konto hackat, skamlat med rasistiska inlÀgg

PÄ fredagen tog hackare kort över Twitter-kontot för Twitter-vd Jack Dorsey för att skicka rasistiska kommentarer.

Hackarna kapade kontot @jack för att twittra ut rasuppslamningar och antisemitiska förolĂ€mpningar. En tweet försökte ocksĂ„ frĂ€mja ett bombbedrĂ€geri. “Intel Ă€r att det finns ett bombhot pĂ„ Twitter HQ”, skrev inlĂ€gget.

Jack Dorsey-kontohack

HĂ€ndelsen varade bara i cirka 10 minuter pĂ„ fredag ​​kl 12:55 Pacific Time innan hackarnas tweets raderades. Enligt Twitter drog hackarna bort kapningen genom att lura Dorseys mobiloperatör att överlĂ€mna Ă„tkomst till sitt mobilnummer, som var registrerat med hans konto.

“Telefonnumret som Ă€r associerat med kontot komprometterades pĂ„ grund av en sĂ€kerhetsövervakning av mobilleverantören. Detta gjorde det möjligt för en obehörig att skriva och skicka tweets via textmeddelande frĂ„n telefonnumret. Problemet Ă€r nu löst”, sĂ€ger företaget i en tweet.

Hackarna som tog över Dorseys konto sĂ€ger att de gĂ„r under namnet “Chuckling Squad.” De har tagit kredit för flera andra kontokapningar, som ocksĂ„ har inneburit att lura mobilleverantörer att ge upp Ă„tkomst till offrens mobilnummer.

Som svar pÄ dagens hack verkar Twitter stÀnga av anvÀndarkonton som Àr kopplade till Chuckling Squad. En Discord-kanal som hackarna anvÀnde för att marknadsföra sig har ocksÄ tagits offline.

Det Ă€r inte första gĂ„ngen en teknisk VD har fĂ„tt sitt Twitter-konto kapat. År 2016 lyckades en separat grupp hackare bryta sig in pĂ„ Facebook-vd Mark Zuckerbergs Twitter- och Pinterest-konton. Hackarna hĂ€vdade att de kunde göra det eftersom lösenordet för dem, “dadada”, exponerades i ett annat dataintrĂ„ng med LinkedIn.

Dagens hÀndelse Àr en pÄminnelse om att sÀkra dina internetkonton med starka, unika lösenord och att ta bort lÀnken frÄn tredje parts tjÀnster som du inte lÀngre anvÀnder. Det Àr ocksÄ bra att anvÀnda tvÄfaktorautentisering, vilket kan göra det svÄrare för angripare att bryta sig in pÄ dina konton.

Tidigare verkade det som om dagens kontokapning kan ha involverat Cloudhopper, en mobiltjĂ€nsttjĂ€nst som Twitter förvĂ€rvade 2010. “@ Jacks hackade tweets publiceras frĂ„n en app som heter Cloudhopper”, mĂ€rkte frilansjournalisten James O’Malley. “SĂ„ hans konto verkar inte brytas – snarare Ă€r Jacks konto fortfarande ansluten till en gammal tjĂ€nst som blev hackad.”