Twitter till inaktiva anvÀndare: Logga in eller sÀga adjö till ditt konto

Twitter till inaktiva anvÀndare: Logga in eller sÀga adjö till ditt konto

Har du ett gammalt Twitter-konto som du inte har öppnat pÄ ett tag? AnvÀnd det eller förlora det.

Twitter varnar inaktiva anvÀndare om att logga in pÄ sina konton eller riskera att förlora Ätkomst nÀsta mÄnad. PÄ plussidan Ätertar företaget Twitter-handtagen sÄ att aktiva anvÀndare kan ta tag i dem. Men huvudmÄlet med den kommande rensningen Àr att slÄ ner pÄ felinformation före presidentvalet 2020.

“Som en del av vĂ„rt Ă„tagande att tjĂ€na det offentliga samtalet arbetar vi för att rensa inaktiva konton för att presentera mer exakt, trovĂ€rdig information som mĂ€nniskor kan lita pĂ„ över Twitter”, sĂ€ger företaget i ett uttalande. “En del av detta försök Ă€r att uppmuntra mĂ€nniskor att aktivt logga in och anvĂ€nda Twitter nĂ€r de registrerar ett konto, som anges i vĂ„r policy för inaktiva konton.”

Den policyn, som har funnits sedan Ätminstone 2018, sÀger att Twitter permanent kan ta bort ett konto som inte har varit inloggat pÄ mer Àn sex mÄnader. Men i det hÀr fallet har företaget skapat en tydlig tidsfrist; berörda anvÀndare kommer att ha till och med den 11 december att logga in, enligt BBC-reporter Dave Lee, som först twittrade om nyheterna.

Mina bots som tweetar regelbundet har inte fÄtt nÄgra e-postmeddelanden. NÀstan alla mina inaktiva konton har fÄtt ett meddelande. pic.twitter.com/dHINSPuPGt

– Terence Eden (@edent) 26 november 2019

SĂ„ om du har gĂ„tt bort frĂ„n Twitter men Ă€ndĂ„ vill behĂ„lla ditt anvĂ€ndarnamn Ă€r det dags att skjuta upp det gamla kontot. Inaktiva anvĂ€ndare behöver helt enkelt logga in igen – inte nödvĂ€ndigtvis tweet – för att förbli aktiva.

“Vi har börjat proaktivt uppsöka mĂ„nga konton som inte har loggat in pĂ„ Twitter pĂ„ mer Ă€n sex mĂ„nader för att informera dem om att deras konton kan tas bort permanent pĂ„ grund av lĂ„ngvarig inaktivitet,” tillade företaget.

NÀr Twitter tillÄter aktiva anvÀndare att ta tag i nyligen Ätervunna anvÀndarnamn nÀmndes inte. En företags talesman sa bara att berörda konton skulle tas bort under mÄnga mÄnader och inte allt pÄ en gÄng.

För anvĂ€ndarkonton som Ă€r registrerade för personer som nyligen har gĂ„tt bort, rekommenderar Twitter familjemedlemmar att kontakta företaget. Den nuvarande policyn kommer dock bara att lĂ„ta familjemedlemmen inaktivera kontot, inte ta över det. “Vi har för nĂ€rvarande inget sĂ€tt att minnas nĂ„gons Twitter-konto nĂ€r de har gĂ„tt vidare, men teamet funderar pĂ„ sĂ€tt att göra detta”, sĂ€ger företagets talesman.

Under tiden tar Internetarkivet förfrÄgningar om att arkivera utvalda anvÀndarkonton pÄ Twitter som tillhör den avlidne och som nu riskerar att bli borttagna.