Twitter testar ljud-DM

Tre månader efter att ha släppt röst-tweets för iOS experimenterar Twitter med direkta ljudmeddelanden. I ett uttalande till The Verge avslöjade DM-produktchef Alex Ackerman-Greenberg att det sociala nätverket kommer att testa funktionen “snart” – börjar i Brasilien.

“Vi vet att människor vill ha fler alternativ för hur de uttrycker sig i samtal på Twitter – både offentligt och privat”, sade han i ett röstmeddelande på 20 sekunder. Gränssnittet utan krusiduller innehåller en uppspelning / paus-knapp, “in-line inspelningsupplevelse” och möjligheten att rapportera meddelanden, om det behövs.

Twitter i juni introducerade “röst-twittring”: möjligheten att bifoga ljudklipp till inlägg. Tanken, enligt ett sommarblogginlägg, är att “lägga till en mer mänsklig touch” på plattformen. Börja med att skriva några textlänkar som förklarar ditt röstspår och tryck sedan på ikonen “våglängd” längst ner på skärmen för att spela in. Varje klipp fångar upp till 140 sekunders ljud, men du kan bara fortsätta prata för att automatiskt skapa en tråd.

Funktionen, som kritiserades för brist på tillgänglighet – särskilt bland synskadade, döva eller hörselskadade – uppdaterades senare för att göra röst-tweets lättare att identifiera på tidslinjen, bland andra fixar.

Det borde inte vara ett problem den här gången: Twitter har nu ett “heltids tillgänglighetsteam inom produktutveckling”, sa designchef Dantley Davis till The Verge. “Vi har också ändrat vår produktutvecklingsprocess, så att tillgänglighet alltid beaktas under ens konceptualisering av funktioner.”

En Twitter-talesman bekräftade nyheterna till PCMag och skrev i ett meddelande per e-post att “det finns mycket som kan lämnas osagt eller tolkas med hjälp av text, så vi hoppas att röstfunktioner på Twitter kommer att skapa en mer mänsklig upplevelse för lyssnare och berättare.” Andra sociala nätverk – inklusive Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp – tillåter redan användare att skicka röst-DM.

Relaterade Artiklar

Back to top button