Twitter låter dig dölja svar nästa vecka (i Kanada)

Eftersom världen fortsätter att vänta på Twitter för att inse att en redigeringsknapp är en bra idé, får vi åtminstone en välkommen ny funktion för våra tweets. Från och med nästa vecka kan människor i Kanada börja dölja svar.

Twitter introducerar den nya funktionen som ett svar på “distraherande, irrelevanta och stötande svar”, vilket kan komma i vägen för en bra och vänlig diskussion. Inlägg på Twitter-bloggen förklarar seniorproduktchef Michelle Yasmeen Haq och produktdesigner Brittany Forks att “Vi tror att människor borde ha viss kontroll över konversationerna de startar. Så vi ska testa en ny funktion som ger människor möjlighet för att dölja svar på sina tweets. “

För att dölja ett svar behöver den ursprungliga tweeter helt enkelt trycka på nedåtpilen på det oönskade svaret och sedan välja “Göm svar” från alternativen. Den försvinner sedan från konversationen för någon annan som tittar på den. Svaren är dock bara dolda och raderas inte. Vem som helst kan trycka på den nya ikonen som visas i det nedre högra hörnet av den ursprungliga tweetet och välja att se alla dolda svar om de så önskar.

Det är uppenbart att Twitter försöker balansera kontrollen utan att anklagas för censur. Den ursprungliga diskanten kan nu styra konversationen genom att dölja allt de inte gillar, tycker är stötande eller helt enkelt inte lägger till något i konversationen. Samtidigt kan läsarna se allt med ett par tryckningar på skärmen eller musen.

Utrullningen till Kanada ensam nästa vecka är så att Twitter kan få feedback och se hur bra funktionen för delsvar fungerar. Om det visar sig vara populärt och inte kastar några röda flaggor, kan vi förvänta oss att det kommer att visas bredare inom några veckor skulle jag föreställa mig.

Relaterade Artiklar

Back to top button