Twitter lÄter dig dölja svar nÀsta vecka (i Kanada)

Twitter lÄter dig dölja svar nÀsta vecka (i Kanada)

Eftersom vÀrlden fortsÀtter att vÀnta pÄ Twitter för att inse att en redigeringsknapp Àr en bra idé, fÄr vi Ätminstone en vÀlkommen ny funktion för vÄra tweets. FrÄn och med nÀsta vecka kan mÀnniskor i Kanada börja dölja svar.

Twitter introducerar den nya funktionen som ett svar pĂ„ “distraherande, irrelevanta och stötande svar”, vilket kan komma i vĂ€gen för en bra och vĂ€nlig diskussion. InlĂ€gg pĂ„ Twitter-bloggen förklarar seniorproduktchef Michelle Yasmeen Haq och produktdesigner Brittany Forks att “Vi tror att mĂ€nniskor borde ha viss kontroll över konversationerna de startar. SĂ„ vi ska testa en ny funktion som ger mĂ€nniskor möjlighet för att dölja svar pĂ„ sina tweets. “

För att dölja ett svar behöver den ursprungliga tweeter helt enkelt trycka pĂ„ nedĂ„tpilen pĂ„ det oönskade svaret och sedan vĂ€lja “Göm svar” frĂ„n alternativen. Den försvinner sedan frĂ„n konversationen för nĂ„gon annan som tittar pĂ„ den. Svaren Ă€r dock bara dolda och raderas inte. Vem som helst kan trycka pĂ„ den nya ikonen som visas i det nedre högra hörnet av den ursprungliga tweetet och vĂ€lja att se alla dolda svar om de sĂ„ önskar.

Det Àr uppenbart att Twitter försöker balansera kontrollen utan att anklagas för censur. Den ursprungliga diskanten kan nu styra konversationen genom att dölja allt de inte gillar, tycker Àr stötande eller helt enkelt inte lÀgger till nÄgot i konversationen. Samtidigt kan lÀsarna se allt med ett par tryckningar pÄ skÀrmen eller musen.

Utrullningen till Kanada ensam nÀsta vecka Àr sÄ att Twitter kan fÄ feedback och se hur bra funktionen för delsvar fungerar. Om det visar sig vara populÀrt och inte kastar nÄgra röda flaggor, kan vi förvÀnta oss att det kommer att visas bredare inom nÄgra veckor skulle jag förestÀlla mig.