Twitter lanserar funktionen “Dölj svar” för alla amerikanska användare

Twitter testar en “dölj svar” -funktion för alla amerikanska användare, som lovar att hjälpa till att stoppa trakasserier och skräppost från att komma in i dina Twitter-konversationer. Men på baksidan ger samma funktion potentiellt användarna ett verktyg för att censurera varandra.

Du kan använda funktionen på dina egna tweets och till svaren som de lockar. Gillar du inte ett särskilt svar? Klicka på rullgardinsmenyn till svaret (finns i det övre högra hörnet) och välj dölj svar.

glad gubbe

Det kränkande innehållet kommer att lyftas från den ursprungliga tweeten och dumpas i ett separat avsnitt som heter “dolda svar.” Allmänheten och du kan fortfarande se dessa dolda svar, men det krävs att du klickar på en separat ruta som heter “Visa svar som Tweet-författaren har dolt.”

glad gubbe

Företaget utvecklade funktionen för att ge användarna mer kontroll över sina Twitter-upplevelser bland pågående farhågor om att interaktioner och debatter på den sociala medieplattformen kan bli giftiga. “Med detta test vill vi förstå hur konversationer på Twitter förändras om personen som startar en konversation kan dölja svar”, sa företaget i ett blogginlägg på torsdagen.

Twitter har redan testat funktionen i Kanada och de första försöken har visat några “positiva trender.” “Människor döljer oftast svar som de tycker är irrelevanta, kränkande eller obegripliga. De som använde verktyget tyckte att det var ett bra sätt att kontrollera vad de såg, ungefär som när nyckelorden är avstängda”, säger företaget.

Det finns också tips om att samma testfunktion kan tämja oförskämt uppförande. Enligt företaget, när berörda användare såg att deras svar hade döljts, sa cirka 27 procent av dem att de skulle ompröva hur de skulle interagera med andra medlemmar av Twitter-befolkningen i framtiden.

“Det här är positiva och uppmuntrande resultat: funktionen hjälpte människor att ha bättre konversationer och var ett användbart verktyg mot svar som avskräckt från personens ursprungliga avsikt,” tillade Twitter.

Mindre drama är bra. Användare som har provat funktionen säger att det är ett värdefullt verktyg för att stoppa mobbning och rasism över plattformen. Men samma funktion väcker oro, det kommer att tillåta användare att tysta varandra och begrava viktiga kommentarer som gjorts över Twitter. Tidigare har framför allt republikaner och president Trump anklagat plattformen för censur och partiskhet mot konservativa.

Twitter är dock optimistisk om testfunktionen, som också anländer till användare i Japan. “Människor på dessa marknader använder Twitter på många unika sätt, och vi är glada att se hur de kan använda det här nya verktyget”, tillade företaget i dagens blogginlägg.

Relaterade Artiklar

Back to top button