Twitter lanserar funktionen “Dölj svar” för alla amerikanska anvĂ€ndare

Twitter lanserar funktionen

Twitter testar en “dölj svar” -funktion för alla amerikanska anvĂ€ndare, som lovar att hjĂ€lpa till att stoppa trakasserier och skrĂ€ppost frĂ„n att komma in i dina Twitter-konversationer. Men pĂ„ baksidan ger samma funktion potentiellt anvĂ€ndarna ett verktyg för att censurera varandra.

Du kan anvÀnda funktionen pÄ dina egna tweets och till svaren som de lockar. Gillar du inte ett sÀrskilt svar? Klicka pÄ rullgardinsmenyn till svaret (finns i det övre högra hörnet) och vÀlj dölj svar.

glad gubbe

Det krĂ€nkande innehĂ„llet kommer att lyftas frĂ„n den ursprungliga tweeten och dumpas i ett separat avsnitt som heter “dolda svar.” AllmĂ€nheten och du kan fortfarande se dessa dolda svar, men det krĂ€vs att du klickar pĂ„ en separat ruta som heter “Visa svar som Tweet-författaren har dolt.”

glad gubbe

Företaget utvecklade funktionen för att ge anvĂ€ndarna mer kontroll över sina Twitter-upplevelser bland pĂ„gĂ„ende farhĂ„gor om att interaktioner och debatter pĂ„ den sociala medieplattformen kan bli giftiga. “Med detta test vill vi förstĂ„ hur konversationer pĂ„ Twitter förĂ€ndras om personen som startar en konversation kan dölja svar”, sa företaget i ett blogginlĂ€gg pĂ„ torsdagen.

Twitter har redan testat funktionen i Kanada och de första försöken har visat nĂ„gra “positiva trender.” “MĂ€nniskor döljer oftast svar som de tycker Ă€r irrelevanta, krĂ€nkande eller obegripliga. De som anvĂ€nde verktyget tyckte att det var ett bra sĂ€tt att kontrollera vad de sĂ„g, ungefĂ€r som nĂ€r nyckelorden Ă€r avstĂ€ngda”, sĂ€ger företaget.

Det finns ocksÄ tips om att samma testfunktion kan tÀmja oförskÀmt uppförande. Enligt företaget, nÀr berörda anvÀndare sÄg att deras svar hade döljts, sa cirka 27 procent av dem att de skulle ompröva hur de skulle interagera med andra medlemmar av Twitter-befolkningen i framtiden.

“Det hĂ€r Ă€r positiva och uppmuntrande resultat: funktionen hjĂ€lpte mĂ€nniskor att ha bĂ€ttre konversationer och var ett anvĂ€ndbart verktyg mot svar som avskrĂ€ckt frĂ„n personens ursprungliga avsikt,” tillade Twitter.

Mindre drama Àr bra. AnvÀndare som har provat funktionen sÀger att det Àr ett vÀrdefullt verktyg för att stoppa mobbning och rasism över plattformen. Men samma funktion vÀcker oro, det kommer att tillÄta anvÀndare att tysta varandra och begrava viktiga kommentarer som gjorts över Twitter. Tidigare har framför allt republikaner och president Trump anklagat plattformen för censur och partiskhet mot konservativa.

Twitter Ă€r dock optimistisk om testfunktionen, som ocksĂ„ anlĂ€nder till anvĂ€ndare i Japan. “MĂ€nniskor pĂ„ dessa marknader anvĂ€nder Twitter pĂ„ mĂ„nga unika sĂ€tt, och vi Ă€r glada att se hur de kan anvĂ€nda det hĂ€r nya verktyget”, tillade företaget i dagens blogginlĂ€gg.