Twitter kan snart flagga vilseledande tweets med färgade etiketter

Twitter, Twitter felaktig information, Twitter felaktig information politik, Twitter märkning tweets, Twitter etiketter för felinformation, Twitter community belöningar När det gäller bidrag från samhällsmedlemmar kommer Twitter förmodligen att ge ut “community badge” till dem som “bidrar i god tro och agerar som en bra granne”.

Twitter testar färgade etiketter som kommer att visas under tweets av politiker och andra offentliga personer som har felinformation eller lögner. Enligt NBC-nyheter, som öppnade en läckt demo-video av Twitters nya felaktiga informationsfunktioner, kommer de ljusröda och orangefärgade etiketterna som varnar användarna om “Harmfully Misleeading” information direkt under tweets som har felinformation.

Längre under varningen kommer korrigeringar av vilseledande information från verifierade faktakontrollanter, journalister och till och med samhällsmedlemmar som liknar Wikipedia, avslöjade en skärmdump från demo-videon. Detta är en iteration av de många versionerna som Twitter enligt uppgift arbetar för att motverka felinformation på sin plattform.

När det gäller bidrag från samhällsmedlemmar kommer Twitter förmodligen att ge ut “community badge” till dem som “bidrar i god tro och agerar som en bra granne”. I huvudsak vill Twitter uppmuntra medlemmar i samhället att skriva “Anteckningar” som hjälper “tillhandahålla kritiskt sammanhang som är viktigt för allmänhetens välbefinnande” för att tjäna poäng. Ett samhällsbaserat återkopplingssystem där tweets kan vara skadligt vilseledande kommer sannolikt att göra det lättare för plattformen att ta bort felinformation.

Läs också: Facebook, Twitter, TikTok, YouTube tar bort falsk information om Coronavirus

”Vi utforskar ett antal sätt att ta itu med felinformation och ge mer sammanhang för tweets på Twitter. Felinformation är en kritisk fråga och vi kommer att testa många olika sätt att ta itu med, säger en Twitter-talesman NBC-nyheter. Det finns dock ingen tidslinje för när funktionerna kommer att vara tillgängliga offentligt.

Twitter, Twitter felaktig information, Twitter felaktig information politik, Twitter märkning tweets, Twitter etiketter för felinformation, Twitter community belöningar De ljusröda och orangefärgade etiketterna som varnar användarna för “Skadligt vilseledande” information kommer att visas direkt under tweets som har felinformation. (Bild: NBC News)

Till exempel kan en orange varningsetikett ses under en tweet om USA: s vapenpolitik från USA: s politiker Bernie Sanders. Det orangefärgade kortet är märkt ”Skadligt vilseledande” och det stod: ”Twitter-gemenskapsrapporter har identifierat denna tweet som bryter mot gemenskapens policy om skadligt vilseledande information. Tweets synlighet kommer att minskas. ” Tweets med korrigeringar av den amerikanska pistolpolitiska statistiken från samhällsmedlemmar de som har “community badge” kan också ses under varningsmärket.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Webbplatser för sociala medier inklusive Twitter förbereder sig för USA: s presidentval 2020. Företagen är under press för att förhindra spridning av felinformation efter påstådd rysk inblandning för att leda USA: s presidentval 2016. Twitter sa tidigare denna månad att det kommer att börja märka och i vissa fall ta bort doktrerade eller manipulerade bilder, ljud och videor som är utformade för att vilseleda människor. Plattformen förbjöd också alla politiska annonser.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button