Twitter: HjÀlp oss att bestÀmma hur vi ska ta itu med Deepfakes

Twitter: HjÀlp oss att bestÀmma hur vi ska ta itu med Deepfakes

Twitter frĂ„gar anvĂ€ndarna hur man ska ta itu med AI-genererade “deepfake” -videor och redigerade bilder som Ă€r utformade för att vilseleda allmĂ€nheten.

Företaget har utfĂ€rdat en undersökning vars resultat kommer att anvĂ€ndas för att utforma politiken rörande “syntetiska och manipulerade medier”, bland rĂ€dslan att innehĂ„llet kommer att anvĂ€ndas för att sprida felinformation under presidentvalet 2020.

“NĂ€r du kommer till Twitter för att se vad som hĂ€nder i vĂ€rlden vill vi att du ska ha ett sammanhang om det innehĂ„ll du ser och engagerar dig med”, sĂ€ger Twitters VP of Trust and Safety, Del Harvey, i ett blogginlĂ€gg.

Företaget definierar syntetiska och manipulerade medier “som alla foton, ljud eller video som har förĂ€ndrats eller tillverkats avsevĂ€rt pĂ„ ett sĂ€tt som har för avsikt att vilseleda mĂ€nniskor eller Ă€ndra dess ursprungliga betydelse.”

För nÀrvarande övervÀger företaget fyra olika ÄtgÀrder för att ta itu med tweets som innehÄller manipulerade medier. De inkluderar att placera ett meddelande bredvid dem om hur innehÄllet har Àndrats, varna mÀnniskor innan de delar innehÄllet och lÀgga till en lÀnk till en nyhetsartikel som förklarar varför media har tillverkats. Den mest drastiska ÄtgÀrden innebÀr att radera tweets nÀr det Àr uppenbart att felinformation kan skada nÄgons sÀkerhet.

Twitter Deep Fake Survey

I undersökningen kan anvÀndarna vÀga in hur lÄngt företaget pÄ sociala medier ska slÄ ner pÄ innehÄllet. Ska det ta bort inlÀggen? Eller gör i princip ingenting? En annan frÄga frÄgar om det skulle vara acceptabelt för Twitter att effektivt dölja tweets som innehÄller innehÄllet, vilket gör dem svÄrare att hitta pÄ plattformen. Eller om företaget skulle varna mÀnniskor nÀr de delar dem och dÀrigenom tvinga anvÀndare att tÀnka tvÄ gÄnger om att sprida innehÄllet.

Undersökningen frÄgar ocksÄ under vilka omstÀndigheter Twitter ska ta bort en tweet som innehÄller manipulerade medier. De flesta hÄller med om att en djupt falsk video som riskerar att skada en persons fysiska sÀkerhet bör tas bort. Men tÀnk om det bara riskerar att skada en persons eller grupps rykte, integritet eller bara deras ekonomiska förmögenhet? Och vad sÀgs om deras mentala hÀlsa?

Twitter accepterar Äterkopplingen frÄn undersökningen fram till 27 november. NÀr företaget antar policyn kommer Twitter att meddela planen minst 30 dagar innan den trÀder i kraft.

AnvÀndare kan ocksÄ tweeta sin feedback med hashtaggen #TwitterPolicyFeedback.