Twitter: Funktionen “Läs innan du retweetar” fungerar faktiskt

Twitters experiment att knuffa folk till att läsa nyhetsartiklar innan de delar dem online flyttar ut ur beta för att bli en permanent funktion för alla användare.

Företaget började testa funktionen i juni med engelska Android-användare. Det fungerar så här: När du försöker att retweeta en artikel som du inte har klickat på kommer Twitter att visa en uppmaning om att först läsa innehållet innan det cirkuleras.

Målet var att främja “informerad diskussion” och “hälsosammare samtal”, när Twitter-argument ibland kan bryta ut helt enkelt för att människor försummat att läsa en artikel helt innan de kommenterade eller delade den på nytt.

På torsdag sa Twitter att betatestet visade några lovande resultat. Anvisningarna “läs innan du retweetar” får användare att öppna en artikellänk 40 procent oftare än tidigare. Användare som öppnar artiklar innan de retweetar dem har också ökat med 33 procent.

Tweet

”Vissa människor hamnade inte på RTing (retweeting) efter att ha öppnat artikeln – vilket är bra! Vissa tweets lämnas bäst i utkast, tillade företaget.

Twitter har inte sagt när funktionen kommer, men förväntar sig att den dyker upp för alla användare snart. För att göra påminnelserna mindre besvärliga, planerar företaget att göra anvisningarna mindre efter första gången du stöter på dem, “eftersom vi förstår att du får det”, sa företaget.

Funktionen anländer när USA: s presidentlopp går in i sina sista veckor. Som svar har Twitter försökt lägga till skyddsräcken på plattformen för att förhindra att felinformation om valet blir viral. Ansträngningarna har också inneburit att slå ner QAnons konspirationsteori.

Relaterade Artiklar

Back to top button