Twitter förbjuder statligt sponsrade medieannonser över propaganda frÄn Hong Kong

Twitter förbjuder statligt sponsrade medieannonser över propaganda frÄn Hong Kong

UPPDATERING 16:40 ET: Twitter kommer att förbjuda alla annonser frÄn statliga nyhetsbyrÄer efter att flera kinesiska regeringsstyrda medier har anvÀnt dem för att marknadsföra innehÄll som Àr kritiskt för protesdemokratin i Hong Kong.

“Framöver kommer vi inte att acceptera reklam frĂ„n statskontrollerade nyhetsmediaenheter. Alla berörda konton kommer att vara fria att fortsĂ€tta anvĂ€nda Twitter för att delta i offentliga konversationer, bara inte vĂ„ra reklamprodukter”, sĂ€ger företaget i ett blogginlĂ€gg.

Flytten kommer efter rapporter om att kinesiska statliga mediebyrĂ„er – inklusive Xinhua, China Daily och TV-sĂ€ndaren CGTN – köpte annonserna. Idag sa Twitter och Facebook bĂ„da att de nyligen har upptĂ€ckt mĂ„nga falska konton pĂ„ sina plattformar som försöker sprida propaganda mot protesterna i Hong Kong.

Twitter China Misinformaiton

Åtminstone nĂ„gra av kontona maskerade som falska nya byrĂ„er, som “Dream News” och “Hong Kong Political Attack”, som försökte “undergrĂ€va legitimiteten och de politiska positionerna” för proteströrelsen, sa Twitter i ett separat inlĂ€gg. . “Baserat pĂ„ vĂ„ra intensiva utredningar har vi tillförlitliga bevis för att detta Ă€r en samordnad statlig operation.”

Totalt sa företaget att det upptĂ€ckte 936 konton som Ă€gde sig Ă„t felinformation. Även om Kina förbjuder Ă„tkomst till Twitter inifrĂ„n landet kunde kontona komma Ă„t den sociala medieplattformen via VPN och över en “specifik oblockerad IP-adress” frĂ„n Kina, sa det.

Facebook Misinformaiton Hong Kong

Twitter mÀrkte ocksÄ att aktiviteten sprids till Facebook, som den meddelade. Facebook sa att det tog bort sju falska sidor, tre grupper och fem anvÀndarkonton som var inblandade i propagandakampanjen pÄ sin plattform.

PĂ„ annonsfronten sa Twitter att det kommer att avgöra vilka medier som Ă€r statligt styrda genom att förlita sig pĂ„ mĂ„tt frĂ„n forskargrupper som Reporters Without Borders Press Freedom Index, Economist Intelligence Unit Democracy Index, European Journalism Centre’s Media Landscapes Report, och andra.

“Vi vill skydda hĂ€lsosam diskurs och öppna konversationer. För detta Ă€ndamĂ„l tror vi att det finns en skillnad mellan att delta i konversation med konton du vĂ€ljer att följa och det innehĂ„ll du ser frĂ„n annonsörer i din Twitter-upplevelse som kan vara frĂ„n konton du” följer för nĂ€rvarande inte, sĂ€ger företaget.

Annonsförbudet trÀder i kraft om 30 dagar och inga nya annonskampanjer accepteras frÄn och med idag. Undantagna frÄn den nya policyn Àr skattebetalande enheter, sÄsom offentliga programföretag. En snidning har ocksÄ gjorts för statliga medier som enbart fokuserar pÄ underhÄllning, sport eller reseinnehÄll.

OriginalberÀttelse 13:55 ET:
Twitter Àr utsatt för kritik för att lÄta den kinesiska regeringen köpa annonser för att fördöma de pÄgÄende protesterna i Hong Kong.

Den statliga nyhetsbyrÄn Xinhua cirkulerade annonserna pÄ den sociala medieplattformen, som mÄlade de anti-kinesiska regeringsprotesterna som ett hot mot samhÀllet utan stöd frÄn lokala invÄnare i Hongkong.

“TvĂ„ mĂ„nader senare har det eskalerande vĂ„ldet i Hong Kong drabbats hĂ„rt av den sociala ordningen. Alla samhĂ€llsskikt i Hongkong krĂ€vde en paus för det uppenbara vĂ„ldet och för att ordningen skulle kunna Ă„terstĂ€llas”, sĂ€ger en frĂ€mjad. tweet frĂ„n Xinhua, enligt Pinboard, en bokmĂ€rkningstjĂ€nst för sociala mediasidor.

Varje dag gÄr jag ut och ser saker med egna ögon, och sedan rapporterar jag det pÄ Twitter och ser frÀmjade tweets som sÀger motsatsen till vad jag sÄg. Twitter tar pengar frÄn kinesiska propagandaklÀder och driver dessa marknadsförda tweets mot de bÀsta hashtaggarna i Hong Kong pic.twitter.com/6Wb0Km6GOb

– Pinboard (@Pinboard) 17 augusti 2019

En annan marknadsförd tweet sa: ‘Kina Ă€r vĂ„rt hem, vĂ„rt moderland.’ Hongkongs medborgare krĂ€ver att stoppa vĂ„ld, upphĂ€va kaos och Ă„terstĂ€lla ordningen i staden. “

Det Àr dock tydligt att protesterna har lockat till sig en enorm mÀngd uthÄlligt stöd frÄn den lokala befolkningen. PÄ söndagen deltog uppskattningsvis 1,7 miljoner mÀnniskor i Hongkong i en offentlig demonstration efter 11 veckors protester som nyligen krÀvt demokratiska reformer.

Utvecklaren av Pinboard, den polska utvecklaren Maciej Ceglowski, sprĂ€ngde Xinhua-annonser som betald propaganda som Twitter har varit villig att acceptera. “Vad Kina gör Ă€r tydligt. Om dessa fridfulla, extremt sjĂ€lvdisciplinerade demonstranter som Ă„tnjuter den övervĂ€ldigande majoriteten av Hongkongers tydliga stöd kan bli diskrediterade, blir det lĂ€ttare att slĂ„ ner. Vad fan Twitter tycker att det gör Ă€r mindre klart, “sade anslagstavla i en uppföljningstweet.

Som svar berÀttade Twitter för PCMag att den tog bort annonsen som Pinboard citerade för att bryta mot sin annonspolicy för olÀmpligt innehÄll, vilket förbjuder annonser som kan betraktas som inflammatoriska, provocerande eller som politiska kampanjer. Twitter verkar ocksÄ ha tagit bort mÄnga andra annonser som Xinhua marknadsförde angÄende Hong Kong-protesterna. NyhetsbyrÄns offentliga Twitter-konton Àr dock fortfarande uppe.

Det Àr inte första gÄngen en statlig nyhetsbyrÄ anklagas för att sprida felinformation via Twitter-annonser. 2017 förbjöd Twitter annonser frÄn ryska mediegrupper RT och Sputnik International pÄstÄenden att de hjÀlpte den ryska regeringen att sprida propaganda under presidentvalet 2016.

Även om Twitter Ă€r blockerat pĂ„ Kina, ett land som har avskĂ€rdat tillgĂ„ngen till mĂ„nga utlĂ€ndska webbplatser, Ă€r den sociala medieplattformen fortfarande tillgĂ€nglig i Hong Kong.