Twitter förbjuder politiska annonser nÀr Facebook fördubblas

Twitter förbjuder politiska annonser nÀr Facebook fördubblas

Twitter tar motsatt instÀllning till Facebook och avslutar all politisk reklam pÄ sin plattform.

“Vi tror att politiskt rĂ€ckvidd bör förtjĂ€nas, inte köpas”, sa Twitter-vd Jack Dorsey pĂ„ onsdagen.

Dorsey tillkÀnnagav att företagets rival, Facebook, Àr inblandad i en kontrovers för att tillÄta politiska kandidater att visa annonser utan faktakontroll. Facebook har försvarat politiken som skydd för yttrandefrihet, men demokratiska lagstiftare och presidentkandidater hÀvdar det sociala nÀtverket. banar vÀg för miljontals internetanvÀndare att utsÀttas för felinformation.

Idag beslutade Twitters VD att vÀga in kontroversen genom att tillkÀnnage ett slut pÄ alla betalda politiska annonser pÄ sin egen plattform, som ocksÄ försöker bekÀmpa felaktig information pÄ nÀtet. Ett av Dorseys största problem med politiska annonser Àr hur kandidater i huvudsak kan betala för att utöka sitt budskap pÄ internet utan att ta hÀnsyn till kvalitet.

Tweet

“Ett politiskt meddelande tjĂ€nar rĂ€ckvidd nĂ€r mĂ€nniskor bestĂ€mmer sig för att följa ett konto eller retweet. Att betala för rĂ€ckvidd tar bort beslutet, vilket tvingar folk med mycket optimerade och riktade politiska budskap. Vi anser att detta beslut inte bör Ă€ventyras av pengar”, sa han i onsdag. tweet-trĂ„d.

Tack vare programvarealgoritmer som spÄrar anvÀndarnas beteende kan de politiska annonser pÄ internet ocksÄ vara mycket riktade och bombardera utvalda anvÀndare med okontrollerad information, tillade Dorsey.

En annan anledning till att Twitter slĂ€pper politiska annonser Ă€r att den redan har hĂ€nderna fulla och försöker bekĂ€mpa befintlig felinformation, skrĂ€ppost och missbruk. “BĂ€st att fokusera vĂ„ra anstrĂ€ngningar pĂ„ rotproblemen, utan den extra bördan och komplexiteten som tar pengar,” sa han.

Tweet

witter planerar att dela den slutliga policyn kring inga politiska annonser den 15 november. Endast annonser som uppmuntrar vÀljarregistrering accepteras. Företaget planerar att börja genomföra policyn den 22 november.

“En sista anteckning. Det hĂ€r handlar inte om fritt uttryck. Det handlar om att betala för rĂ€ckvidd”, tillade han. “Och att betala för att öka rĂ€ckvidden för politiskt tal har betydande konsekvenser som dagens demokratiska infrastruktur kanske inte Ă€r beredd att hantera. Det Ă€r vĂ€rt att gĂ„ tillbaka för att ta itu med det.”


Facebook: Detta Àr inte en lÀmplig roll för oss

I ett blogginlĂ€gg i september sa Nick Clegg, VP för globala frĂ„gor och kommunikation, att Facebook inte tror att det Ă€r en lĂ€mplig roll för oss att döma politiska debatter och förhindra att en politikers tal nĂ„r sin publik och blir föremĂ„l för offentlig debatt och granskning. DĂ€rför undantar Facebook politiker frĂ„n vĂ„rt tredjepartsfaktokontrollprogram. “

Om politiker delar tidigare debunked innehĂ„ll kommer Facebook att “degradera det innehĂ„llet, visa relaterad information frĂ„n faktakontrollanter och avvisa dess införande i annonser”, sĂ€ger Clegg.

PĂ„ senare tid försvarade Facebook-vd Mark Zuckerberg den politiken under ett framtrĂ€dande vid Georgetown University, som tydligen inte passade bra hos vissa pĂ„ Facebook. Hundratals anstĂ€llda undertecknade denna vecka ett brev som hĂ€vdade att “yttrandefrihet och betalt yttrande inte Ă€r samma sak.” Som rapporterna pressade de det sociala nĂ€tverket för att hĂ„lla politiska annonser till samma standard som andra annonser, ge politiska annonser en starkare visuell designbehandling, begrĂ€nsa inriktningen pĂ„ politiska annonser, observera valstidsperioder, genomföra kampanjutgifter och utveckla tydligare policyer. för politiska annonser.

I eftermiddag fördubblades dock Zuckerberg. “I en demokrati tror jag inte att det Ă€r rĂ€tt för privata företag att censurera politik eller nyheter”, sa han under ett investerarsamtal, vars utskrift senare publicerades pĂ„ Facebook.

“Jag tror att det bĂ€ttre sĂ€ttet Ă€r att arbeta för att öka transparensen”, sade han och pekade pĂ„ företagets offentliga databas, som katalogiserar politiska annonser pĂ„ Facebook, vem som köpte dem och hur mycket som spenderades. Det Ă€r nĂ„got “som ingen TV eller tryckt media gör.”

Han förnekade ocksĂ„ att hans instĂ€llning till politiska annonser handlar om att vinna poĂ€ng frĂ„n politiker eller tjĂ€na pengar. “Det Ă€r fel. Jag kan försĂ€kra er, ur ett affĂ€rsperspektiv övervĂ€ger den kontrovers som detta skapar lĂ„ngt den mycket smĂ„ procenten av vĂ„r verksamhet som dessa politiska annonser utgör. Vi uppskattar att dessa annonser frĂ„n politiker kommer att vara mindre Ă€n 0,5 procent av vĂ„ra intĂ€kter nĂ€sta Ă„r.”

NÀr det gÀller Twitter sa företaget förra veckan att det tjÀnade cirka 3 miljoner dollar pÄ politiska annonser under valet mellan 2018.