Twitter, Facebook för att skicka VD: er till senatsförhandling om avsnitt 230

Mark Zuckerberg-vittnesmål, Facebook-dataläckage, Zuckerberg Congressoinal-utfrågning, Cambridge Analytica, Facebook-användardata, politiska annonser, 2016 amerikanska val, dataskydd, rysk propaganda

Twitter Inc. och Facebook Inc. kommer att skicka sina verkställande direktörer till en amerikansk senatsförhandling senare i månaden som ägnas åt en lag som skyddar internetföretag från skulder.

En senatpanel röstade för att stämma cheferna för Twitter, Facebook och Alphabet Inc. på Google för en 28 oktober-session med fokus på avsnitt 230 i Communications Decency Act, en bestämmelse som skyddar företagen från stämningar över användargenererat innehåll. Twitter-vd Jack Dorsey och Facebook-vd Mark Zuckerberg har kommit överens om att delta frivilligt, sa deras företag.

Utfrågningen ”måste vara konstruktiv och fokuserad på det som betyder mest för det amerikanska folket: hur vi arbetar tillsammans för att skydda valet”, sa Twitter i fredags i en tweet som bekräftar Dorseys närvaro.

En taleskvinna från Google kommenterade inte omedelbart huruvida Alfabetets VD Sundar Pichai hade gått med på att delta i utfrågningen. Washington Post, med hänvisning till en oidentifierad källa, rapporterade tidigare att alla tre företagets VD skulle vittna.

Det finns tvåpartsöverenskommelse i senaten att Facebook, Twitter och Google misslyckas med att hantera innehåll som skickas av miljarder användare till sina plattformar på rätt sätt. Men lagstiftarna är inte överens om problemet. Medan demokrater har utropat plattformarna för att tillåta felinformation som kan påverka valet, liksom hatprat och konspirationsteorier, har vissa republikaner sprängt företagen för att censurera konservativa röster och idéer – påståenden att plattformarna har avvisat.

“Påstått” politisk partiskhet “förblir ett obefogat påstående om att vi vid många tillfällen har motbevisat kongressen,” sa Twitter i en tweet från sitt policykonto.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button