Twitter-aktier ökar i antal användare, intäkter

twitter, twitterintäkter, twitteranvändarnummer, tekniska nyheter, tekniska nyheter, indian express Twitter hade en omsättning på 0,01 miljarder under kvartalet, en ökning med 11% och första gången översteg intäkterna miljarder. (Fotokredit: AP)

Aktierna på Twitter hoppade torsdag efter att sociala medieföretaget sa att intäkterna och antalet användare översteg prognoserna under det senaste kvartalet, även om vinsten minskade när kostnaderna steg.

Det San Francisco-baserade teknikföretaget sa att fjärde kvartalets nettoresultat sjönk 53% till 119 miljoner dollar, eller 15 cent per aktie. Det är nere från 255 miljoner dollar, eller 33 cent, under samma period året innan.

Twitter hade en omsättning på 1,01 miljarder dollar under kvartalet, en ökning med 11% och första gången intäkterna översteg 1 miljard dollar.

Finansdirektör Ned Segal kallade det en ”ny milstolpe” för intäkterna. Han sa att prestanda var solid i större delen av världen, med särskilt starka reklamintäkter i USA.

Företaget hade i genomsnitt 152 miljoner dagliga användare under årets tre sista månader, jämfört med 145 miljoner under föregående kvartal.

Medan nettoresultatet var lägre än analytikers prognoser för 231 miljoner dollar, jublade andra siffror investerare och skickade aktier upp nästan 18% till 39,30 dollar i början av eftermiddagshandeln torsdag.

Försäljningssiffran låg i den övre delen av marknadsförväntningarna, enligt dataleverantören FactSet. Och antalet aktiva dagliga användare översteg prognosen för 147 miljoner.

Förra året började Twitter avslöja sin dagliga användarbas eller antalet användare som loggar in minst en gång om dagen och ser annonser på plattformen. Det dagliga måttet har ersatt sitt månatliga antal användare, vilket Twitter sa att det inte längre kommer att avslöjas. Andra företag, som Facebook, ger både dagliga och månatliga räkningar.

Twitter-chefer sade att företaget prioriterar att städa upp sin plattform.

“Vi kommer att öka en hälsosam allmän konversation,” sade VD Jack Dorsey på ett samtal med analytiker. ”Vilseledande information är förmodligen den största utmaningen för oss och vår bransch. Detta kommer att vara ett centralt fokus för oss. ”

Teknikföretag har intensifierat sina ansträngningar för att ta bort felinformation, missbruk, hatprat och skräppost.

I Twitters senaste drag, som tillkännagavs i veckan, sa företaget att det kommer att börja märka eller till och med ta ner läkande eller manipulerade bilder, ljud och videor som är utformade för att vilseleda människor.

Allt som kräver mer personal, vilket bidrar till en 22-procentig ökning av kostnaderna till 854 miljoner dollar. Twitter förväntar sig att antalet anställda kommer att växa över hela företaget med minst 20% 2020, och kostnaderna kommer också att växa med cirka 20%.

Twitter förbjöd politiska annonser från sin plattform från och med november. Även om det var ett stort symboliskt drag, bidrog sådana annonser i första hand inte mycket till dess intäkter.

Både annonsförbudet och de nya etiketterna “borde få en positiv uppfattning om användarna och fortsätta att öka engagemanget under nästa kvartal”, säger eMarketer-analytikern Nazmul Islam.

För helåret hade Twitter en nettoinkomst på 1,47 miljarder dollar på en omsättning på 3,46 miljarder dollar. För det aktuella kvartalet förutspår Twitter intäkterna mellan 825 och 885 miljoner dollar.

Dorsey sa att han ville att Twitters personal skulle vara mindre fokuserad på San Francisco, i en indikation på att han tycker att företaget borde se mer till snabbt växande internationella marknader.

“Vår koncentration i San Francisco tjänar oss inte längre”, sa Dorsey. “Vi strävar efter att vara en mycket mer distribuerad arbetskraft som hjälper oss att förbättra vårt utförande.”

Relaterade Artiklar

Back to top button