Twitter: 2FA-telefonnummer anvÀndes vid annonsinriktning

Twitter: 2FA-telefonnummer anvÀndes vid annonsinriktning

Twitter har erkÀnt en integritetsskruvning med mobiltelefonnumren som anvÀndarna skickade till sociala medietjÀnster nÀr de aktiverar tvÄfaktorautentisering. Företaget har lÄtit marknadsföringsföretag online anvÀnda samma telefonnummer för att betjÀna anvÀndare med riktade annonser.

“Vi har nyligen upptĂ€ckt att vissa e-postadresser och telefonnummer som tillhandahĂ„lls för kontosĂ€kerhet kan ha anvĂ€nts oavsiktligt för reklamĂ€ndamĂ„l”, meddelade företaget pĂ„ tisdag.

Vi har nyligen upptÀckt att vissa e-postadresser och telefonnummer som tillhandahÄlls för kontosÀkerhet kan ha anvÀnts oavsiktligt i reklamÀndamÄl. Detta hÀnder inte lÀngre och vi ville ge dig mer tydlighet kring situationen: https://t.co/bBLQHwDHeQ

– Twitter-support (@TwitterSupport) 8 oktober 2019

Personuppgifterna exponerades aldrig direkt för onlineannonsörerna. Sekretessfelet handlar om hur reklamklienter kan skicka in en marknadsföringslista som innehÄller e-postadresser och telefonnummer för anvÀndare som de vill rikta in sig pÄ Twitter.

“NĂ€r en annonsör laddade upp sin marknadsföringslista kan vi ha matchat personer pĂ„ Twitter till deras lista baserat pĂ„ e-postadressen eller telefonnumret som Twitter-kontoinnehavaren angav för sĂ€kerhetsskĂ€l. Detta var ett fel och vi ber om ursĂ€kt”, sa företaget i ett blogginlĂ€gg.

Det Ă€r fortfarande oklart hur mĂ„nga som exponerade sina uppgifter, men problemet korrigerades den 17 september. “I ett försök att vara transparent ville vi göra alla medvetna. Inga personuppgifter delades nĂ„gonsin externt med vĂ„ra partners eller nĂ„gon annan tredjedel partier, “tillade Twitter.

Facebook gjorde samma misstag förra Äret nÀr det hittades med hjÀlp av telefonnummer frÄn företagets tvÄfaktorautentiseringssystem för reklamÀndamÄl. USA: s federala handelskommission förklarade senare praxis som en krÀnkning av privatlivet i juli: s uppgörelse pÄ 5 miljarder dollar med Facebook angÄende hur det sociala nÀtverket tillÀt tredje part att samla in mÀnniskors personuppgifter utan deras samtycke.

Twitter vÀgrade att ytterligare utarbeta misstaget. Men det Àr viktigt att notera: NÀr du först registrerar dig hos tjÀnsten kan företaget faktiskt rikta in dig med annonser baserat pÄ e-postadressen eller telefonnumret du angav vid registreringen, enligt företagets integritetspolicy. Sekretessreglerna Àndras dock om du slutade skapa ett konto med endast en e-postadress, ange ett telefonnummer för att aktivera tvÄfaktorautentiseringen; Twitter ska bara kunna visa riktade annonser till dig baserat pÄ e-postadressen och inte telefonnumret.