Twitter: 2FA-telefonnummer användes vid annonsinriktning

Twitter har erkänt en integritetsskruvning med mobiltelefonnumren som användarna skickade till sociala medietjänster när de aktiverar tvåfaktorautentisering. Företaget har låtit marknadsföringsföretag online använda samma telefonnummer för att betjäna användare med riktade annonser.

“Vi har nyligen upptäckt att vissa e-postadresser och telefonnummer som tillhandahålls för kontosäkerhet kan ha använts oavsiktligt för reklamändamål”, meddelade företaget på tisdag.

Vi har nyligen upptäckt att vissa e-postadresser och telefonnummer som tillhandahålls för kontosäkerhet kan ha använts oavsiktligt i reklamändamål. Detta händer inte längre och vi ville ge dig mer tydlighet kring situationen: https://t.co/bBLQHwDHeQ

– Twitter-support (@TwitterSupport) 8 oktober 2019

Personuppgifterna exponerades aldrig direkt för onlineannonsörerna. Sekretessfelet handlar om hur reklamklienter kan skicka in en marknadsföringslista som innehåller e-postadresser och telefonnummer för användare som de vill rikta in sig på Twitter.

“När en annonsör laddade upp sin marknadsföringslista kan vi ha matchat personer på Twitter till deras lista baserat på e-postadressen eller telefonnumret som Twitter-kontoinnehavaren angav för säkerhetsskäl. Detta var ett fel och vi ber om ursäkt”, sa företaget i ett blogginlägg.

Det är fortfarande oklart hur många som exponerade sina uppgifter, men problemet korrigerades den 17 september. “I ett försök att vara transparent ville vi göra alla medvetna. Inga personuppgifter delades någonsin externt med våra partners eller någon annan tredjedel partier, “tillade Twitter.

Facebook gjorde samma misstag förra året när det hittades med hjälp av telefonnummer från företagets tvåfaktorautentiseringssystem för reklamändamål. USA: s federala handelskommission förklarade senare praxis som en kränkning av privatlivet i juli: s uppgörelse på 5 miljarder dollar med Facebook angående hur det sociala nätverket tillät tredje part att samla in människors personuppgifter utan deras samtycke.

Twitter vägrade att ytterligare utarbeta misstaget. Men det är viktigt att notera: När du först registrerar dig hos tjänsten kan företaget faktiskt rikta in dig med annonser baserat på e-postadressen eller telefonnumret du angav vid registreringen, enligt företagets integritetspolicy. Sekretessreglerna ändras dock om du slutade skapa ett konto med endast en e-postadress, ange ett telefonnummer för att aktivera tvåfaktorautentiseringen; Twitter ska bara kunna visa riktade annonser till dig baserat på e-postadressen och inte telefonnumret.

Relaterade Artiklar

Back to top button