Twitter 2FA nu möjligt utan ett telefonnummer

Att aktivera tvåfaktorautentisering (2FA) för ditt Twitter-konto är en bra idé, men att lämna ditt telefonnummer till Twitter ger många tankar. Det är inte heller den säkraste metoden för att skydda ditt konto, särskilt när Twitter-vd Jack Dorsey nyligen hackade sitt konto via sin mobilleverantör.

Som TechCrunch rapporterar är det nu möjligt att aktivera 2FA på Twitter utan ett telefonnummer. Detta har möjliggjorts tack vare Twitter som uppdaterar sin inloggningsprocess för att stödja FIDO2 WebAuthn webbautentiseringsstandard, som är godkänd av World Wide Web Consortium (W3C).

Vi vill ge dig den säkraste upplevelsen på Twitter. Idag uppdaterade vi vår inloggningsprocess för att stödja WebAuthn för en förbättrad tvåfaktorautentisering (2FA), så att du enkelt och säkert kan autentisera din inloggning med ett enda tryck. Läs mer nedan. Https://t.co/yduXz7OBjY

– Twitter-säkerhet (@TwitterSafety) 30 maj 2019

WebAuthn gör det möjligt att implementera support på användarsidan på ett antal olika sätt, enbart i programvara och utan lösenord. I stället krävs en kodinmatning eller en säkerhetsnyckel används. I Twitters fall kommer WebAuthn initialt endast att fungera med fysiska säkerhetsnyckelautentiserare, som de som erbjuds av Yubico.

Säkerhetsnyckelautentisering kräver fortfarande användning av ett textmeddelande eller autentiseringsapp, men bara för installation, vilket innebär att du kan kringgå behovet av att dela ditt telefonnummer med hjälp av autentiseringsappmetoden. Webbläsare som stöds inkluderar den senaste versionen av Chrome, Edge, Firefox, Opera och Safari.

I framtiden förväntas Twitter lägga till stöd för andra WebAuthn-alternativ, men för närvarande är det bara fysiska säkerhetsnycklar.

Relaterade Artiklar

Back to top button