Twitch lanserar soundtrack för att lösa musikstreaming mardröm

Twitch har den här veckan introducerat ett nytt skaparverktyg som det kallar Soundtrack av Twitch, i ett försök att ta allt besväret med att spela musik på strömmar.

Att välja att använda musik i en livestream innebär att man navigerar i ett minfält med användningsrättigheter. Även om du tror att du har rätt tillstånd att spela låtar kan din inspelade ström sluta tystas, eller värre, kanalen får en strejk mot den. Soundtrack ska hindra båda från att hända om det fungerar som avsett.

Soundtrack består av en “samlad samling för rättighetsklarad musik och integreras med din streamingprogramvara för att separera dina ljudkällor.” Så genom att välja musik från samlingen kommer du garanterat att undvika dämpade arkiv och kanalsträngar. Som TechCrunch påpekar har Soundtrack emellertid inga avtal med de stora musiketiketterna, så medan samlingen beskrivs som “vidsträckt” av Twitch är den fortfarande begränsad.

Etiketterna och förläggarna som redan anmält sig till Soundtrack inkluderar Alpha Pup, Anjunabeats, Blkbox, cdbaby, Chilled Cow, Chillhop Music, Create Music Group, Dim Mak, Distrokid, Empire, framtida klassiker, LabelWork, Monstercat, mxmtoon, Nuclear Blast, Popgang, Pure Noise Records, Season of Mist, Songtradr, Soundcloud, Soundstripe, Symphonic, Text Me Records, Westwood Recordings och United Masters.

Twitch frågar alla musiker, etiketter eller utgivare som är intresserade av att lägga till sin musik i Soundtrack besöker hjälpsidan för att lära sig hur. För närvarande är Soundtrack i beta och det finns en väntelista som streamers kan gå med om de vill prova det.

Relaterade Artiklar

Back to top button