Twitch lanserar sin egen streamingapp Twitch Studio

Twitch lanserar sin egen streamingapp Twitch Studio

Twitch vill / behöver mÀnniskor att strömma innehÄll sÄ ofta som möjligt, sÄ det bestÀmde sig för att underlÀtta streaming genom att lansera en allt-i-ett-lösning som heter Twitch Studio.

Som The Verge rapporter lanserade Twitch Studios slutna beta den hÀr veckan och syftar till att ta bort behovet av att anvÀnda nÄgon annan programvara för att fÄ en ström igÄng. Samtidigt kommer det att integrera ett antal funktioner som Àr specifika för Twitch, vilket gör det enkelt att engagera sig i ditt samhÀlle.

Enligt Cheng Cheng, chef för produkthantering för skaparupplevelsen pĂ„ Twitch, “Vi har lyssnat pĂ„ vĂ„ra anvĂ€ndare ge oss feedback, prata om deras upplevelse, hur de började strömma, hur de utvecklas … Och en riktigt konsekvent smĂ€rta poĂ€ngen var att multiplayer-underhĂ„llning Ă€r riktigt kul, det Ă€r riktigt engagerande, men baren för att verkligen komma igĂ„ng Ă€r ganska hög. “

För en streaminginstÀllning mÄste du vanligtvis vÀlja en bra mikrofon, hörlurar och webbkamera, men ocksÄ ta reda pÄ vilken programvara som ska anvÀndas för att sÀnda innehÄllet du sitter bredvid i strömmen. Ett populÀrt val Àr gratis att anvÀnda OBS, men det finns flera programvarualternativ. Med Twitch Studio syftar Twitch till att ta bort smÀrtan med att vÀlja och konfigurera sÀndningsprogramvara med en alternativ lösning som konfigurerar sig runt din hÄrdvaruinstallation.

För nÀrvarande riktar Twitch Studio sig helt riktigt mot nya streamers som vill ha en enkel vÀg till Twitch-plattformen. Befintliga avancerade alternativ, till exempel XSplit, erbjuder verkligen mycket mer för erfarna anvÀndare, men jag misstÀnker att Twitch Studio kommer att fortsÀtta att förbÀttras och sÄ smÄningom driva premium-streaminglösningarna dÀr ute för att erbjuda mer för att göra dem vÀrda att betala för. Med andra ord Àr Twitch Studio bra nyheter för streamers och de verktyg de anvÀnder.