Twitch lanserar sin egen streamingapp Twitch Studio

Twitch vill / behöver människor att strömma innehåll så ofta som möjligt, så det bestämde sig för att underlätta streaming genom att lansera en allt-i-ett-lösning som heter Twitch Studio.

Som The Verge rapporter lanserade Twitch Studios slutna beta den här veckan och syftar till att ta bort behovet av att använda någon annan programvara för att få en ström igång. Samtidigt kommer det att integrera ett antal funktioner som är specifika för Twitch, vilket gör det enkelt att engagera sig i ditt samhälle.

Enligt Cheng Cheng, chef för produkthantering för skaparupplevelsen på Twitch, “Vi har lyssnat på våra användare ge oss feedback, prata om deras upplevelse, hur de började strömma, hur de utvecklas … Och en riktigt konsekvent smärta poängen var att multiplayer-underhållning är riktigt kul, det är riktigt engagerande, men baren för att verkligen komma igång är ganska hög. “

För en streaminginställning måste du vanligtvis välja en bra mikrofon, hörlurar och webbkamera, men också ta reda på vilken programvara som ska användas för att sända innehållet du sitter bredvid i strömmen. Ett populärt val är gratis att använda OBS, men det finns flera programvarualternativ. Med Twitch Studio syftar Twitch till att ta bort smärtan med att välja och konfigurera sändningsprogramvara med en alternativ lösning som konfigurerar sig runt din hårdvaruinstallation.

För närvarande riktar Twitch Studio sig helt riktigt mot nya streamers som vill ha en enkel väg till Twitch-plattformen. Befintliga avancerade alternativ, till exempel XSplit, erbjuder verkligen mycket mer för erfarna användare, men jag misstänker att Twitch Studio kommer att fortsätta att förbättras och så småningom driva premium-streaminglösningarna där ute för att erbjuda mer för att göra dem värda att betala för. Med andra ord är Twitch Studio bra nyheter för streamers och de verktyg de använder.

Relaterade Artiklar

Back to top button