Twitch förvärvar speldatabasens webbplats IGDB

Om du vill titta på detaljerna i ett visst videospel samlar IGDB all relevant information på ett ställe. Nu äger Twitch IGDB och avser att använda den för att förbättra sökresultat / upptäckbarhet.

Som TechCrunch rapporterar förvärvade Twitch den spelfokuserade databasen i ett försök att förbättra sina egna sökfunktioner och upptäcktsfunktioner. IGDB har funnits sedan 2015 och erbjuder allt du någonsin skulle vilja veta om ett spel i en sammanfattning av en sida. Det inkluderar namn, utgivare, släppdatum, genrer, lägen, teman, åldersgräns, plattformar, videotrailers, berättelse, recensioner, krediter och rekommendationer för liknande titlar.

På tal om förvärvet förklarade en Twitch-talesman, “Miljontals människor kommer till Twitch varje dag för att hitta och få kontakt med sina favoritströmmar och samhällen, och vi vill göra det lättare för människor att hitta det de letar efter … IGDB har utvecklat en omfattande speldatabas, och vi är glada att få dem att hjälpa oss snabbare att förbättra och skala sökning och upptäckt på Twitch. “

De goda nyheterna för vanliga IGDB-besökare är att Twitch inte har för avsikt att stänga webbplatsen, bara dra nytta av den information som samlas in. Förhoppningsvis förändras den uppfattningen inte inom Twitch eller hos moderbolaget Amazon. Du kanske kommer ihåg att Amazon förvärvade en liknande databaswebbplats som heter IMDb redan 1998 och som fortfarande är online, vilket är bra för IGDB på lång sikt.

IGDB tjänade pengar på att erbjuda sitt API på ett premiumnivå, men med förvärvet återstår API: et och byter till ett nytt gratisnivå för alla. Jag misstänker att Twitch snabbt kommer att integrera den information som IGDB samlar in i företagets nya streamingapp vilket gör det mycket lättare för streamers att automatiskt kategorisera och marknadsföra sina strömmar korrekt.

Relaterade Artiklar

Back to top button