Twitch förvÀrvar speldatabasens webbplats IGDB

Twitch förvÀrvar speldatabasens webbplats IGDB

Om du vill titta pÄ detaljerna i ett visst videospel samlar IGDB all relevant information pÄ ett stÀlle. Nu Àger Twitch IGDB och avser att anvÀnda den för att förbÀttra sökresultat / upptÀckbarhet.

Som TechCrunch rapporterar förvÀrvade Twitch den spelfokuserade databasen i ett försök att förbÀttra sina egna sökfunktioner och upptÀcktsfunktioner. IGDB har funnits sedan 2015 och erbjuder allt du nÄgonsin skulle vilja veta om ett spel i en sammanfattning av en sida. Det inkluderar namn, utgivare, slÀppdatum, genrer, lÀgen, teman, ÄldersgrÀns, plattformar, videotrailers, berÀttelse, recensioner, krediter och rekommendationer för liknande titlar.

PĂ„ tal om förvĂ€rvet förklarade en Twitch-talesman, “Miljontals mĂ€nniskor kommer till Twitch varje dag för att hitta och fĂ„ kontakt med sina favoritströmmar och samhĂ€llen, och vi vill göra det lĂ€ttare för mĂ€nniskor att hitta det de letar efter … IGDB har utvecklat en omfattande speldatabas, och vi Ă€r glada att fĂ„ dem att hjĂ€lpa oss snabbare att förbĂ€ttra och skala sökning och upptĂ€ckt pĂ„ Twitch. “

De goda nyheterna för vanliga IGDB-besökare Àr att Twitch inte har för avsikt att stÀnga webbplatsen, bara dra nytta av den information som samlas in. Förhoppningsvis förÀndras den uppfattningen inte inom Twitch eller hos moderbolaget Amazon. Du kanske kommer ihÄg att Amazon förvÀrvade en liknande databaswebbplats som heter IMDb redan 1998 och som fortfarande Àr online, vilket Àr bra för IGDB pÄ lÄng sikt.

IGDB tjÀnade pengar pÄ att erbjuda sitt API pÄ ett premiumnivÄ, men med förvÀrvet ÄterstÄr API: et och byter till ett nytt gratisnivÄ för alla. Jag misstÀnker att Twitch snabbt kommer att integrera den information som IGDB samlar in i företagets nya streamingapp vilket gör det mycket lÀttare för streamers att automatiskt kategorisera och marknadsföra sina strömmar korrekt.