TSMC firar tillverkning av 1B 7nm chips

Intel kanske fortfarande kämpar för att röra sig över 14 nm för sina processorer, men TSMC har inga sådana problem. Det taiwanesiska företaget firar den “fantastiska milstolpen” att ha tillverkat en miljard 7 nm marker.

Genom att skriva på TSMC-bloggen påpekar Lipen Yuan, chef för avancerad teknikaffärsutveckling på företaget att milstolpen är ännu mer otrolig om du anser att 7nm chips först började massproduceras i april 2018. Och om du tror att en miljard chips är mycket, tänk på att var och en av dem rymmer över en miljard transistorer, vilket innebär att TSMC har skickat över en kvintillion 7nm-transistorer. Om du lagt ut alla dessa marker bredvid varandra säger TSMC att de skulle täcka 13 stadsblock i Manhattan.

Så vad är nyckeln till TSMC: s 7nm-framgång? Yuan lägger ner på övning och datainsamling, “TSMC har distribuerat omfattande sensorer i vår utrustning för att säkerställa att varje del av användbar data samlas in, och vi använder artificiell intelligens och maskininlärning för att göra dessa data till kunskap och intelligens för att förbättra vår tillverkning . Inte en möjlighet att lära sig går till spillo. “

Det ser inte ut som om TSMC kommer att ha några problem att nå milstolpen på två miljarder chip. Dess 7nm-processorer finns redan i över 100 produkter och företaget räknar AMD, Apple, Broadcom, Nvidia och Qualcomm som bara några få av de högprofilerade (och stora beställningskunderna) kunderna. Faktum är att det enda som sannolikt kommer att bromsa 7nm-produktionen är TSMC själv, som redan bygger en 5nm chipfabrik i Arizona, och 3nm FoU är väl på väg.

Relaterade Artiklar

Back to top button