TSA Bans (Then Unbans) Star Wars: Galaxy’s Edge Coke Bottles

TSA Bans (Then Unbans) Star Wars: Galaxy's Edge Coke Bottles

UPPDATERING 9/3/19: Transportation Security Administration sÀger att det faktiskt Àr bra att ta med de termiska detonatorformade Stars Wars-flaskorna ombord pÄ ett plan.

“Vi har slutfört vĂ„r granskning och instruerat vĂ„ra tjĂ€nstemĂ€n att behandla dessa som en överdimensionerad vĂ€tska”, sade TSA i ett uttalande förra veckan. “Eftersom dessa flaskor innehĂ„ller vĂ€tskor som Ă€r större Ă€n 3,4 uns (100 milliliter), bör de lĂ€ggas i incheckat bagage eller tömmas för att tas med som handbagage.”

TSA noterade emellertid ocksĂ„: “TSA-tjĂ€nstemĂ€n kommer att behĂ„lla diskretionen att förbjuda nĂ„got föremĂ„l genom screeningkontrollen om de anser att det utgör ett sĂ€kerhetshot.”

Originalhistoria:

Det Àr inte bara MacBook Pro du kan ha problem med att flyga med. Transportation Security Administration (TSA) har nu förbjudit nÄgra specialutgÄvor Coca-Cola, Diet Coke och Sprite-flaskor som sÀljs pÄ Disneyland pÄ grund av hur de ser ut.

Star Wars: Galaxy’s Edge Ă€r ett temaomrĂ„de som ligger i Disneyland Park i Disneyland i Anaheim, Kalifornien. Förutom att uppleva en bit av Star Wars-universumet kan besökare köpa saker inklusive flaskor Coca-Cola och Sprite formade som en termisk detonator. Det Ă€r dessa som TSA tar problem med nĂ€r de flyger.

Tack för att du frÄgar! Replika och inerta sprÀngÀmnen Àr inte tillÄtna i handbagage eller kontrollerade pÄsar.

– AskTSA (@AskTSA) 13 augusti 2019

Som CNET rapporterar frĂ„gade Twitter-anvĂ€ndaren Ash Best TSA om det var acceptabelt att lĂ€gga dessa specialutgĂ„va flaskor i en resvĂ€ska. TSA svarade med att “replika eller inerta sprĂ€ngĂ€mnen” inte Ă€r tillĂ„tna, inte ens i handvĂ€skor.

Jag tvivlar pÄ att dessa flaskor Àr billiga att köpa pÄ Disneyland, men de Àr sÀkerligen populÀra hos barn. Var bara uppmÀrksam pÄ att om du försöker flyga med dem kommer TSA sannolikt att konfiskera flaskorna och lÀmna dig med nÄgra mycket olyckliga barn för flygningen hem.

Om du behöver flyga hem men Àr fast besluten att behÄlla dessa samlarflaskor, Àr ditt bÀsta alternativ att posta dem separat. Att hÄlla nere fraktkostnaden kan enkelt uppnÄs genom att dricka innehÄllet först.