Trump Mulls Order att reglera sociala medier för politisk partiskhet

Trump Mulls Order att reglera sociala medier för politisk partiskhet

President Trumps upprepade klagomÄl om sociala medieföretag som pÄstÄs ha en partiskhet mot konservativa kan leda till vissa regleringsÄtgÀrder.

Enligt CNN har Vita huset cirkulerat ett utkast till verkstĂ€llande order som heter “Protecting Americans from Online Censorship” som ska försöka tvinga sociala medieföretag att agera neutralt nĂ€r de samlar anvĂ€ndargenererat innehĂ„ll.

Det nuvarande utkastet föreslÄr att man öppnar dörren för sociala medieföretag att möta stÀmningar om de tar bort eller undertrycker innehÄll utan att meddela anvÀndaren, eller om det gjordes pÄ ett konkurrensbegrÀnsande eller bedrÀgligt sÀtt. VerkstÀllande beslutet föreslÄr att detta görs genom att begrÀnsa det rÀttsliga skyddet som internetföretagen fÄr enligt avsnitt 230 i lagen om kommunikationsanstÀndighet, vilket kan skydda dem frÄn ansvar nÀr det gÀller allt anstötligt innehÄll de Àr vÀrd för.

Enligt CNN skulle de verkstÀllande orderna uppmana FCC att utveckla reglerna för hur sociala medieföretag ska moderera sitt innehÄll. Samma order uppmanar ocksÄ FTC att undersöka klagomÄl frÄn allmÀnheten om misstÀnkta övertrÀdelser.

Den rapporterade verkstÀllande ordern Äterspeglar en pÄgÄende dragkamp om innehÄllsmoderering online. Konservativa har ofta sprÀngt företag som Facebook, Twitter och YouTube för att ha pÄstÄtt utöva censur. VÀnsterlÀrande kritiker sÀger Ä andra sidan att företagen gör för lite för att hindra extremt innehÄll, som hatprat och konspirationsteorier, frÄn att radikalisera anvÀndare.

De största teknikföretagen har avvisat pĂ„stĂ„enden om att de har nĂ„gon avsiktlig politisk partiskhet. De informerar vanligtvis ocksĂ„ anvĂ€ndare nĂ€r deras innehĂ„ll eller konto har tagits bort. Men det har inte hindrat Trump frĂ„n att klaga. “Vi kommer att bli vĂ€ldigt tuffa med dem (teknikföretagen)”, sade presidenten pĂ„ fredag ​​nĂ€r han frĂ„gades om hans planer pĂ„ att reglera sociala medieplattformar pĂ„ grund av deras pĂ„stĂ„dda politiska partiskhet. “De behandlar konservativa mycket orĂ€ttvist”, fortsatte han.

I maj lanserade Trump-administrationen en webbplats med fokus pÄ att samla bevis för att sociala medieföretag praktiserade politisk censur online. Webbplatsen tillÀt vem som helst att rapportera exempel, och enligt CNN har webbplatsen samlat 15 000 anekdotiska klagomÄl.