Trump köper YouTubes hemsida för valdagen Ad Blitz

YouTube kommer att bli ett politiskt slagfält i höst. Bloomberg rapporterar omvalskampanjen för Donald Trump säkrat reklamutrymme på YouTubes hemsida fram till valdagen 2020. Ingen känner till innehållet i annonserna ännu, men de kommer alla att placeras högst upp på videodelningsplattformen i ett område direkt under sökfältet. Annonserna kommer att visas före och på valdagen, där Trump står högst upp på republikanska partiets biljett.

Källor angav inte hur mycket Trump-kampanjen spenderar, men uppskattningar tyder på att YouTubes hemsida kan kosta mer än 1 miljon dollar per dag. Det beror sannolikt på aktuella händelser, och något som ett presidentval driver förmodligen upp priset betydligt.

Annonserna riktar sig dock inte till specifik demografi. YouTubes hemsida visar samma annons för alla användare, åtminstone i USA, och vanligtvis en hel dag. Eftersom Trump-kampanjen köpte flera fönster är det troligt att olika meddelanden kommer att visas på olika dagar. Annonserna får alltså betydande intryck fortlöpande fram till valdagen. Nu kan Trump-kampanjen överväga andra plattformar eftersom den fyller i sin digitala strategi.

Brad Parscale, som fungerar som Trumps kampanjchef, sa att så mycket som 500 miljoner dollar kan spenderas på onlineannonser.

Ingen annan kandidat kunde köpa hemsidans annonsutrymme i förväg eftersom Demokratiska partiet fortfarande behöver förklara en kandidat som kommer att köra mot Trump. Kandidater som Michael Bloomberg och Tom Steyer kunde ha gett plats på grund av deras nettovärden, men de är inte på tydliga vägar för att säkra nomineringen. Det kan ta många fler månader för Demokratiska partiet att hitta sin kandidat, och då kommer alla resurser att gå mot deras kampanj.

Valdagen är tisdagen den 3 november. Vissa väljare kan delta i tidig omröstning, men Trump-kampanjen planerar att rikta in sig på de som kommer in i valurnan timmar innan en vinnare dyker upp genom snabba annonser. Det kommer att visa annonser på alla typer av media; YouTube och andra digitalbaserade plattformar kan dock visa sig vara de dyraste. Om du är på YouTube i höst, förbered dig på att se Trump.

Relaterade Artiklar

Back to top button