Trump kan inte blockera Twitter-anvÀndare, överklagandedomstolsregler

Trump kan inte blockera Twitter-anvÀndare, överklagandedomstolsregler

Det Àr en hektisk nyhetsdag för Twitter. NÀstan ett Är efter att ha tillkÀnnagett sin avhumaniseringspolitik för att begrÀnsa det hatfulla talet som löper pÄ den sociala medieplattformen utvidgar företaget uttryckligen sina regler för att tÀcka religiös förföljelse.

Separat beslutade en amerikansk kretsrĂ€tt att den första Ă€ndringen förbjuder president Trump att anvĂ€nda Twitters “blockerande” funktion för att begrĂ€nsa Ă„tkomst till hans konto, som annars Ă€r öppet för allmĂ€nheten. Beslutet kommer mer Ă€n ett Ă„r efter att en domstolsdomare beslutade att Trump som blockerade sina kritiker pĂ„ Twitter var författningsstridig. Trump har sedan dess tyst avblockerat konton.

Första Ă€ndringsdebatten om presidentens TwitteranvĂ€ndning, som har rasat sedan han invigdes, slutade i ett enhĂ€lligt beslut om 3-0 överklaganden. Enligt hans Ă„sikt skrev kretsdomaren Barrington Parker att Trumps Twitter-konto Ă€r ett “huvudmedel för att bedriva officiell verksamhet” och att tweets har karaktĂ€riserats av medhjĂ€lpare som officiella uttalanden. Tweets har till och med lagts in som officiella register till National Archives.

Justitiedepartementet hĂ€vdade tidigare att Trumps konto anvĂ€ndes för att uttrycka personliga Ă„sikter, inte fungera som ett “offentligt forum” som 2018 Ă„rs dom uttalade. Överklagandedomstolens beslut bekrĂ€ftar att eftersom Trump anvĂ€nder Twitter för att kommunicera med allmĂ€nheten om sin administration Ă€r öppen tillgĂ„ng skyddad av den första Ă€ndringen.

“Det första Ă€ndringsförslaget tillĂ„ter inte en offentlig tjĂ€nsteman som anvĂ€nder ett socialt mediekonto för alla slags officiella Ă€ndamĂ„l att utesluta personer frĂ„n en annars öppen online-dialog eftersom de uttryckte Ă„sikter som tjĂ€nstemannen inte hĂ„ller med”, skrev domare Parker.

“Den hĂ€r debatten, sĂ„ obekvĂ€m och sĂ„ obehaglig som den ofta kan vara, Ă€r Ă€ndĂ„ en bra sak. Vi pĂ„minner tvister och allmĂ€nheten om att om det första Ă€ndringsförslaget betyder nĂ„got, betyder det att det bĂ€sta svaret pĂ„ missnöjda tal i frĂ„gor av allmĂ€nhetens intresse Ă€r mer tal, inte mindre, sade han.

HÄller Twitter-anvÀndare ansvariga

Twitter har ocksÄ vidtagit mer sena ÄtgÀrder för att hÄlla vÀrldsledarna ansvariga för sina regler och meddelade att det skulle sÀtta varningsetiketter pÄ tweets frÄn vÀrldsledare och offentliga personer som bryter mot dess regler och nedgradera dessa tweets i tidslinjer och sökresultat.

Annars pĂ„ Twitterverse uppdaterade företaget sina hatfulla uppförandebestĂ€mmelser “för att inkludera sprĂ„k som avhumaniserar andra pĂ„ grundval av religion.”

Twitter Religiöst hat tal

Detta Àr Twitters första uppdatering av dess avhumaniseringspolicy sedan den presenterades i september 2018, och hanterade en uppenbar utelÀmning av den befintliga policyn baserat pÄ global feedback. Mer Àn 8000 svar som skickades till Twitter under det senaste Äret har krÀvt tydligare sprÄk som beskriver krÀnkningar, mer specifika kriterier som skyddar olika grupper frÄn hatprat och trakasserier, och viktigast av allt: mer konsekvent verkstÀllighet.

Den uppdaterade avhumaniseringspolitiken förbjuder specifikt anvĂ€ndningen av förolĂ€mpningar och förtal som “rĂ„ttor” eller “maddiker” mot religiösa grupper. Twitter sa att det kommer att anvĂ€nda maskininlĂ€rning för automatiserad flaggning och mĂ€nskliga moderatorer för att svara pĂ„ anvĂ€ndarrapporter, men utförandet kommer att bero pĂ„ hur konsekvent policyn tillĂ€mpas. De nya reglerna för hatprat gĂ€ller endast framtida tweets.