Trump försenar avgifter pÄ bÀrbara datorer, telefoner, videospelkonsoler

Trump försenar avgifter pÄ bÀrbara datorer, telefoner, videospelkonsoler

Trump-administrationens plan att införa avgifter pÄ smartphones, bÀrbara datorer och videospelkonsoler importerade frÄn Kina har skjutits upp frÄn september till 15 december.

PÄ tisdag tillkÀnnagav USA: s handelsrepresentantkontor förÀndringen, vilket innebÀr att mÄnga konsumentelektronik kommer att skonas frÄn en 10-procentig taxa under Ärets semestershopping.

Teknikindustrin har varnat Vita huset om att taxorna riskerar att öka kostnaden för konsumentelektronik, varav mÄnga samlas i kinesiska fabriker. Tydligen lyssnade Trump-administrationen.

“Som en del av USTR: s offentliga kommentar- och utfrĂ„gningsprocess bestĂ€mdes det att tariffen skulle försenas till 15 december för vissa artiklar”, sade USA: s handelsrepresentants kontor i dagens tillkĂ€nnagivande. Andra undantagna produkter Ă€r datorskĂ€rmar, hörlurar och tangentbord, samt leksaker och sportskor.

Inte varje objekt sparades. USA planerar fortfarande att införa tullprocenten pÄ hundratals andra kinesiska import i september. De inkluderar allt-i-ett-datorer, digitala kameror, smarta högtalare, TV-apparater, skrivare och solid-state-minnesenheter, enligt Consumer Technology Association, som har lobbat mot tarifferna. I ett e-postmeddelande levererade CTA PCMag ett kalkylblad med den elektronik som den förvÀntar sig kommer att falla under den reviderade Sept. tarifflistan. Annan elektronik inkluderar Bluetooth-högtalare, skrivarkassetter, litiumjonbatterier, smarta lÄs och till och med plastfodral för att tÀcka smartphones och bord.

Men USA: s handelsrepresentants kontor sĂ€ger att det kommer att genomföra en “uteslutningsprocess” för att avgöra om viss import ska dras frĂ„n tullistan.

Dagens tillkÀnnagivande intrÀffar nÀr USA har lÄsts in i krig mot Kina. Vita huset har redan infört en 25-procentig tull pÄ kinesisk import till ett vÀrde av 250 miljarder dollar, som inkluderar traditionella stationÀra datorer och komponenter som moderkort, grafikkort och CPU-kylare. Som ett resultat har mÄnga tekniska leverantörer och deras leverantörer övervÀgt att flytta sin tillverkning frÄn Kina för att undvika att betala taxorna. Men andra leverantörer sÀger att de har tvingats överföra de extra kostnaderna till konsumenterna.