Trump försenar avgifter på bärbara datorer, telefoner, videospelkonsoler

Trump-administrationens plan att införa avgifter på smartphones, bärbara datorer och videospelkonsoler importerade från Kina har skjutits upp från september till 15 december.

På tisdag tillkännagav USA: s handelsrepresentantkontor förändringen, vilket innebär att många konsumentelektronik kommer att skonas från en 10-procentig taxa under årets semestershopping.

Teknikindustrin har varnat Vita huset om att taxorna riskerar att öka kostnaden för konsumentelektronik, varav många samlas i kinesiska fabriker. Tydligen lyssnade Trump-administrationen.

“Som en del av USTR: s offentliga kommentar- och utfrågningsprocess bestämdes det att tariffen skulle försenas till 15 december för vissa artiklar”, sade USA: s handelsrepresentants kontor i dagens tillkännagivande. Andra undantagna produkter är datorskärmar, hörlurar och tangentbord, samt leksaker och sportskor.

Inte varje objekt sparades. USA planerar fortfarande att införa tullprocenten på hundratals andra kinesiska import i september. De inkluderar allt-i-ett-datorer, digitala kameror, smarta högtalare, TV-apparater, skrivare och solid-state-minnesenheter, enligt Consumer Technology Association, som har lobbat mot tarifferna. I ett e-postmeddelande levererade CTA PCMag ett kalkylblad med den elektronik som den förväntar sig kommer att falla under den reviderade Sept. tarifflistan. Annan elektronik inkluderar Bluetooth-högtalare, skrivarkassetter, litiumjonbatterier, smarta lås och till och med plastfodral för att täcka smartphones och bord.

Men USA: s handelsrepresentants kontor säger att det kommer att genomföra en “uteslutningsprocess” för att avgöra om viss import ska dras från tullistan.

Dagens tillkännagivande inträffar när USA har låsts in i krig mot Kina. Vita huset har redan infört en 25-procentig tull på kinesisk import till ett värde av 250 miljarder dollar, som inkluderar traditionella stationära datorer och komponenter som moderkort, grafikkort och CPU-kylare. Som ett resultat har många tekniska leverantörer och deras leverantörer övervägt att flytta sin tillverkning från Kina för att undvika att betala taxorna. Men andra leverantörer säger att de har tvingats överföra de extra kostnaderna till konsumenterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button