Trump anvÀnder Social Media Summit för att klaga pÄ sitt Twitter-flöde

Trump anvÀnder Social Media Summit för att klaga pÄ sitt Twitter-flöde

President Trumps toppmöte för sociala medier, som gjorde rubriker för en tvivelaktig inbjudningslista som inte inkluderade representanter frÄn de stora sociala nÀtverksföretagen, förvandlades till en vandrande monolog frÄn mannen sjÀlv, som upprepade grundlösa pÄstÄenden om sin nÀrvaro pÄ sociala medier i knappt en timme .

Trump sa igen att fans pĂ„stĂ„s inte ha kunnat följa honom pĂ„ Twitter. “De sĂ€ger” Sir, vi vill följa dig, de slĂ€pper oss inte vidare “,” sade Trump under ett framtrĂ€dande i Vita huset. Det finns inga bevis som Ă€r fallet. Alla som har ett Twitter-konto kan följa presidenten pĂ„ den sociala medieplattformen; han fĂ„r inte blockera dem trots allt.

Naturligtvis, om du har utestÀngts av Twitter för att bryta mot dess policy, kan du inte följa nÄgon. Under de senaste mÄnaderna har Twitter förbjudit högerhögeraktivister och vita supremacister, konspirationsteoretiker och anti-Trump-aktivister för en rad olika brott. Andra har avvisats av misstag eller tillfÀlligt och Äterinförs senare.

Trump klagade ocksĂ„ pĂ„ minskat engagemang i sina tweets för sent – det Ă€r vanligtvis “som ett raketfartyg nĂ€r jag slĂ€pper ut en skönhet”, sade Trump om tweets som Ă€r sĂ€rskilt kontroversiella – och en följdrĂ€kning som inte stiger lika snabbt som den hade i det förflutna. Trump har för nĂ€rvarande 61,8 miljoner följare; i februari hade Twitter 126 miljoner aktiva anvĂ€ndare dagligen.

Twitter avböjde att kommentera toppmötet, men i frĂ„ga om efterföljare, sade en talesman, “VĂ„rt fokus Ă€r pĂ„ hĂ€lsan hos tjĂ€nsten, och det inkluderar arbete för att ta bort falska konton för att förhindra skadligt beteende. MĂ„nga framstĂ„ende konton har sett antalet följare följer slĂ€pp, men resultatet Ă€r högre förtroende för att de som följer dem Ă€r riktiga, engagerade mĂ€nniskor. “

Trump bjöd inte in sociala medieföretag till dagens toppmöte; han sa att han kommer att vara vĂ€rd för ett separat evenemang för dem om “en vecka eller tvĂ„” eller “under nĂ€sta mĂ„nad.” Men han bjöd in senator Josh Hawley, en republikan frĂ„n Missouri, som förra mĂ„naden föreslog ett nytt lagförslag för att pressa Facebook, Twitter och YouTube för att bevisa att deras innehĂ„llsavlĂ€gsnande Ă€r “politiskt neutralt.”

I Vita huset idag kĂ€mpade senator Hawley mot Google, Facebook och Twitter för att ha fĂ„tt “specialerbjudanden frĂ„n regeringen”, en hĂ€nvisning till avsnitt 230 i lagen om kommunikationsanstĂ€ndighet. “Om de vill behĂ„lla sitt specialavtal mĂ„ste de sluta diskriminera konservativa. Det Ă€r sĂ„ enkelt.”

Trump och andra deltagare vid toppmötet hĂ€vdade att företag i sociala medier bryter mot de konservativa rĂ€tten till yttrandefrihet. “Yttrandefrihet Ă€r en grundsten för det amerikanska livet”, sade Trump. VĂ„ra “konstitutionella rĂ€ttigheter mĂ„ste skyddas hĂ„rt.” Och han lovade att “utforska regleringslösningar för att skydda yttrandefriheten för alla amerikaner.”

Det första Àndringsförslaget tÀcker dock regeringens censur av yttrandefriheten. Privata företag har frihet att polisera sina egna plattformar; du kan verkligen sÀga vad du vill pÄ Twitter, men om det bryter mot tjÀnstens regler har företaget rÀtt att sparka igÄng dig.

Trump ÄtervÀnde under tiden ocksÄ till en gammal favorit och anklagade medieorganisationer för att stÀnga av sina kameror under hans möten nÀr han kritiserade dem. KlagomÄlet var ironiskt med tanke pÄ att Vita huset stÀngde av toppmötets livestream nÀr Trump öppnade rummet för frÄgor.

Medan presidentens tal i dag var överallt förstĂ„r han tydligt kraften i sociala medier. “Vi gör knappast pressmeddelanden lĂ€ngre för att … folk inte tar upp det”, sa han. “Om jag lĂ€gger ut det pĂ„ sociala medier Ă€r det som en explosion.”