Trump: 10 procent tullar pÄ kinesisk import börjar i september

Trump: 10 procent tullar pÄ kinesisk import börjar i september

President Trump kommer att tariffera all Ă„terstĂ„ende import som kommer frĂ„n Kina den 1 september – cirka 300 miljarder dollar i varor – vilket kan innebĂ€ra prishöjningar för smartphones, datorer och videospelkonsoler frĂ„n de största varumĂ€rkena.

Trots att handelssamtal mellan Washington och Peking fortsÀtter anklagade Trump den kinesiska regeringen för att inte uppfylla löften om att köpa fler jordbruksprodukter frÄn USA och stoppa försÀljningen av kinesiskt tillverkad Fentanyl-opiod till USA.

… under samtalen kommer USA att börja den 1 september och lĂ€gga en extra tillĂ€ggstaxa pĂ„ 10% pĂ„ de Ă„terstĂ„ende 300 miljarder dollar varor och produkter som kommer frĂ„n Kina till vĂ„rt land. Detta inkluderar inte de 250 miljarder dollar som redan Ă€r 25% …

– Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 1 augusti 2019

Teknikindustrin har varnat Vita huset om att nya taxor riskerar att öka kostnaden för konsumentelektronik, varav mÄnga samlas i kinesiska fabriker. Tidigare i veckan tog Sony rubriker nÀr företaget enligt uppgift sa att de skulle behöva höja amerikanska detaljhandelspriser pÄ sin PlayStation-konsol om Trump-administrationen genomför sitt tariffhot.

“Vi tror, ​​och har dĂ€rför sagt till den amerikanska regeringen, att högre tariffer i slutĂ€ndan skulle skada den amerikanska ekonomin”, sĂ€ger Sonys finanschef Hiroki Totoki, enligt

Helt monterad konsumentelektronik har hittills sparats frÄn Trumps befintliga tullar pÄ kinesisk import. Leverantörerna bakom vissa datorkomponenter som moderkort, grafikkort och PC-fodral har dock inte varit sÄ lyckliga. Förra Äret började USA tariffera dem till 10 procent innan de höjde rÀntan till 25 procent i maj.

Som svar flyttade vissa PC- och komponentleverantörer sin tillverkning frÄn Kina till andra platser, inklusive Taiwan och Sydostasien. Men andra har sagt till PCMag att de inte har haft nÄgot annat val Àn att skicka de extra kostnaderna till konsumenterna.

Huruvida de största amerikanska teknikföretagen kan flytta sin tillverkning frĂ„n Kina för att motverka Trumps tariffer Ă€r fortfarande en kvarvarande frĂ„ga. Men mĂ„nga hĂ€vdar att de inte kan pĂ„ kort sikt. “Amerikanska bĂ€rbara datortillverkare litar för nĂ€rvarande pĂ„ att kinesiska leverantörer tillgodoser USA: s efterfrĂ„gan pĂ„ bĂ€rbara produkter”, stĂ„r det i ett brev som Dell, HP, Intel och Microsoft skickade till Trump-administrationen i juni. “Som ett resultat hotar de föreslagna tarifferna att avsevĂ€rt öka kostnaden för bĂ€rbara datorer i USA.”

Trots det har Trump uppmanat teknikföretag som Apple att tillverka sina produkter i USA. “Jag vill att Apple ska bygga sina anlĂ€ggningar i USA. Jag vill inte att de ska bygga dem i Kina”, sa Trump förra veckan. “SĂ„ nĂ€r jag hörde att de skulle bygga i Kina sa jag:” Det Ă€r OK. Du kan bygga i Kina. Men nĂ€r du skickar din produkt till USA, kommer vi att tariffera dig. “