Trots Coronavirus ska iPhone Maker Foxconn återuppta full fabriksproduktion

(Fotokredit: Sam Yeh / AFP via Getty Images)

Foxconn Technology Group – som bland annat tillverkar Apple iPhones – säger att dess fabriker i Kina kommer att återgå till full drift i slutet av denna månad, trots det pågående koronavirusutbrottet i landet.

“Från och med idag har produktionsåterupptagningsgraden nått 50 procent av säsongens kapacitet,” sa Foxconn-ordförande Young Liu i en tisdagsinvestering. “Baserat på det nuvarande schemat bör vi kunna nå full säsongskapacitet i slutet av mars.”

Trots den positiva utsikten sa Liu ändå att coronavirus fortfarande skapar ”osäkerheter” för företagets verksamhet i en tid då forskare försöker förstå sjukdomen.

“Om det inträffar ett andra utbrott eller något hände på campus (Foxconn) har vi en karantänprocess”, sa Liu. ”Men om utbrottet [becomes a] globalt utbrott, då vet vi inte. Då är det utom vår kontroll. ”

Tillverkningsjätten gjorde uttalanden två veckor efter att Apple sa att koronavirusutbrottet i Kina skapade en leveransbrist för iPhone-modeller. Foxconn sa att utbrottet kommer att ha en “betydande negativ” inverkan på dess intäkter för detta kvartal över alla sina tillverkningssegment, som inkluderar montering av annan konsumentelektronik, som videospelkonsoler, TV-apparater och datorer för de största varumärkena inom teknikindustrin.

Foxconn har en fabrik i Wuhan, Kina, som har varit noll för utbrottet. Fabriken svarar dock för mindre än 1 procent av företagets totala intäkter. Andra Foxconn-tillverkningsanläggningar i landet återupptog sin normala verksamhet för två veckor sedan.

Liu tillade att Foxconn på lång sikt överväger att flytta några av sina fabriker från Kina. Men det har mindre att göra med koronaviruset och mer med president Trumps handelskrig med Peking, vilket resulterade i avgifter på många kinesiskt tillverkade elektronik.

“På grund av konflikten mellan USA och Kina tror jag att kapacitetsförflyttningen definitivt är ett långsiktigt mål att planera,” sa han. Hur mycket Foxconn-tillverkningskapacitet som kommer att flyttas ut ur landet beror också på om Trump omvaldes till USA: s president, tillade Liu. “Om han blir vald tror jag att andelen (av tillverkningskapacitet) kommer att vara högre.”

Relaterade Artiklar

Back to top button