TRAI söker synpunkter på kampanjerbjudanden, rovpriser

Trai, Reliance Jio, Trai-erbjudanden, Jio-erbjudande, Jio-fria data, Jio-fria erbjudande, Jio Gott nytt år-erbjudande, Airtel, rovpriser, datatariffer, telekom, Idé, Vodafone, data, fria data, smartphones, teknik, teknik nyheter TRAI har sökt synpunkter på vilka tarifferbjudanden som ska betecknas som ”kampanjerbjudanden” och behovet av att begränsa antalet kampanjerbjudanden.

Telekomregulator TRAI kommer att granska reglerna för tariffbedömning med avseende på kampanjerbjudanden och rovpriser, frågor som har utlöst en offentlig diskussion mellan Reliance Jio och sittande operatörer. Dessa omtvistade frågor skulle diskuteras som en del av ett samrådsdokument om “Regulatory Principles of Tariff Assessment” som utfärdats av TRAI.

”Samrådsdokumentet behandlar framväxande frågor och utmaningar … relaterade till regleringsprinciper för tariffbedömning, till exempel transparens, kampanjerbjudanden, avslöjanden och icke-diskriminering, efterlevnad av principen om icke-predatorisk prissättning, innebörd av rovpris, relevant marknad , bedömning av dominerande ställning, ”står det i ett TRAI-uttalande.

TITTA VIDEO | Mukesh Ambani tillkännager tillit Jio Prime-medlemskap: Allt du behöver veta

TRAI sade att samrådet “syftar till att åstadkomma större tydlighet i tolkningen av olika regleringsprinciper som fastställs i Telecom Tariff Order i överensstämmelse med bästa globala praxis”. Branschen och andra intressenter har uppmanats att lämna in skriftliga kommentarer om dessa frågor senast den 17 mars 2017.

De frågor som ska diskuteras inkluderar nya åtgärder som måste föreskrivas av tillsynsmyndigheten för att säkerställa transparens i teleerbjudanden från teleoperatörer och en förstärkning av definitionen avseende “icke-diskriminering”.

TRAI har sökt synpunkter på vilka tarifferbjudanden som ska betecknas som ”kampanjerbjudanden” och behovet av att begränsa antalet kampanjerbjudanden som kan lanseras av en operatör under ett år efter varandra eller samtidigt. Det söker också förslag på definition och kriterier för ”dominans” på relevanta telemarknader.

”Hur bedömer jag betydande marknadsstyrka på varje relevant marknad? Vilka är de relevanta faktorer som bör beaktas, ”är frågor som har ställts av TRAI i det senaste samrådsdokumentet. Den kommer också att granska de metoder och processer som bör tillämpas av tillsynsmyndigheten för att bedöma underprissättning av en tjänsteleverantör på en relevant marknad.

Granskningen kommer mitt i en avstängning mellan nykomling Reliance Jio och befintliga operatörer som Bharti Airtel, Vodafone och Idea Cellular i frågor som rovpris, marknadsdominans och förlängning av kampanjerbjudanden. Telekomnämnden behandlar för närvarande en grund av Bharti Airtel och Idea Cellular som utmanar tillsynsmyndighetens beslut att låta Reliance Jio fortsätta ett kostnadsfritt kampanjerbjudande utöver de angivna 90 dagarna.

Relaterade Artiklar

Back to top button