Trai skärper reglerna för samtalsfall

trai, call drops, rs sharma, Telecom Regulatory Authority, call drops, reliance jio, airtel, idé, vodafone, call drop issue, smartphones, 4g, telecom news, technology, technology news “Vi har föreslagit ekonomisk avskräckande i intervallet 1-5 lakh. Det är ett graderat straffsystem beroende på prestanda för ett nätverk, säger Trai-ordförande RS Sharma.

Telecom Regulatory Authority of India på fredag ​​gjorde servicekvalitetsnormerna för samtalsdroppar strängare genom att ändra mätningskriterierna – flytta från cirkelnivån till tornnivån – och ökade brottet för att bryta riktmärket från Rs 1 lakh per överträdelse till högst Rs 5 lakh. Påföljden kan till och med gå upp till Rs10 lakh om operatörerna inte når riktmärket i tre kvartal i rad.

“Vi har föreslagit ekonomisk avskräckande i intervallet 1-5 lakh. Det är ett graderat straffsystem beroende på prestanda för ett nätverk, säger Trai-ordförande RS Sharma. Enligt Trai-sekreterare (fungerande) SK Gupta, om en operatör inte uppfyller riktlinjen för samtalsfall under ett kvartal i rad, höjs straffbeloppet 1,5 gånger och under den tredje månaden i rad fördubblas det.

“Det finns emellertid ett tak på Rs10 lakh för ekonomisk avskräckande”, sa Gupta. Till skillnad från den tidigare förordningen som medgav att samtal sjunker upp till 2 procent i genomsnitt i en cirkel, har den nya metoden infört en rumslig fördelningsmätning (DCR), vilket innebär att samtalsfallhastighet inte bör överstiga 2 procent för 90 per procent av en operatörs telekommunikationstorn i en cirkel i minst 90 procent av dagarna. Detta innebär att droppar inte kommer att mätas utifrån cirkel utan torn.

På samma sätt fastställer DCR: s tidsmässiga fördelningsåtgärd att i värsta fall eller under hektiska timmar får samtalsfallet inte överstiga 3 procent riktmärke för 97 procent av tornen i en telecirkel under 90 procent av dagarna. ”Vi har lagt till en tidsmässig (tidsbaserad) och en rumslig (geografibaserad) beräkning för samtalsfall. Detta kommer att göras på percentilbasis. Genomsnitt många gånger döljer många saker. Denna nya metod kommer att hjälpa till att tillhandahålla bra tjänster till jämna områden som drabbats trots att den totala samtalsfallnivån låg inom den angivna nivån, säger Sharma.

Beräkningarna kommer att göras kvartalsvis. Dessa nya regler kommer att tillämpas från och med den 1 oktober 2017.

Relaterade Artiklar

Back to top button