TRAI: s bedömning av telekommunikationernas kvalitet på mobiltjänster för att vara offentlig vid slutet av månaden

Telecom Regulatory Authority of India har redan bett operatörerna att lämna in sina nätverksrelaterade data för att kontrollera servicekvaliteten under de nya parametrarna. (Filfoto)

TRAI förväntar sig att i slutet av månaden släppa sin bedömning av kvaliteten på mobiltjänster jämfört med de nya och strängare normerna för samtalsavbrott, sade ordförande för televerket, RS Sharma idag. De nya reglerna för samtalsavbrott trädde i kraft från och med den 1 oktober och kvartalet som slutade i december kommer första gången att rapporteras enligt den nya formeln.

Telecom Regulatory Authority of India har redan bett operatörerna att lämna in sina nätverksrelaterade data för att kontrollera servicekvaliteten under de nya parametrarna. Enligt de nya reglerna kan teleoperatörerna utsättas för en högsta straffavgift på Rs 10 lakh för samtalsfall som nu kommer att mätas på mobil tornnivå istället för telekomcirkelnivån.

“Kvaliteten på tjänsten har varit ett viktigt kriterium för oss och samtalsläpp är en av parametrarna för servicekvaliteten”, sa Sharma till reportrar här. Han sa att den kvartalsvisa rapporten om telekommunikation baserad på den nya formeln för samtalsfall kommer att finnas tillgänglig för tillsynsmyndigheten under de närmaste dagarna. ”Vi kommer att undersöka och publicera det och se hur det hela går. I slutet av januari kommer vi att kunna komma ut med resultatet, baserat på nytt format för att se hur operatörernas servicekvalitet har gått enligt nya normer, säger han.

Telekomsekreterare Aruna Sundararajan hade nyligen uttryckt oro över samtalsfallssituationen och hade till och med planerat att träffa teleoperatörerna för att be dem “att komma ihop”. Mötet skjöts emellertid upp efter förfrågningar från vissa företag. Till nästa vecka kommer TRAI också att presentera sina synpunkter på regler för tariffbedömning av brinnande frågor som kampanjerbjudande och rovpriser.

”Vi arbetar med det och jag tror att vi kommer att kunna utfärda det de närmaste dagarna; kanske i början av nästa vecka, ”sa Sharma när han blev tillfrågad när tillsynsmyndigheten kommer att utfärda reglerna för taxeringsbedömning. Dessa frågor – som diskuterats som en del av TRAI: s konsultationsdokument om “Regulatory Principles of Tariff Assessment” – har varit en flampunkt mellan nykomling Reliance Jio och befintliga operatörer som Bharti Airtel, Vodafone och Idea Cellular.

Frågorna som diskuteras inkluderar nya åtgärder som behöver föreskrivas för att säkerställa transparens i teleoperatörernas tarifferbjudanden och en förstärkning av definitionen avseende “icke-diskriminering”. TRAI har sökt synpunkter på vilka tarifferbjudanden som ska betecknas som ”kampanjerbjudanden” och behovet av att begränsa antalet kampanjerbjudanden som kan lanseras av en operatör under ett år, en efter ett eller samtidigt.

Det söker också förslag på definition och kriterier för “dominans” på relevanta telemarknader. Sharma, som talade till reportrar vid sidan av en öppen husdiskussion om New Telecom Policy, sade att TRAI hoppas kunna skicka Telecom-avdelningen sina insatser för den föreslagna politiken före den första veckan i februari. NTP skapas av telekomavdelningen.
En öppen husdiskussion kommer att hållas i Bangalore nästa vecka, sa han.

Relaterade Artiklar

Back to top button