TRAI ber Department of Telecom att ålägga Airtel, Vodafone, Idé böter på 3050 cr.

trai, avdelningen för telekom, Reliance Jio, airtel, vodafone fin, straff på vodafone airtel, tech nyheter, techie, indian express, TRAI i ett detaljerat brev till DoT-sekreteraren sade att de tre operatörernas handlingar var “mot allmänintresset”. (Filfoto)

I ett bakslag mot sittande teleoperatörer föreslog sektorsregulator TRAI på fredag ​​att införa 3,050 crore straff för Bharti Airtel, Vodafone och Idea för påstås att förneka samtrafik till nykomling Reliance Jio. TRAI, i sin rekommendation till Department of Telecom, sa att de har funnit att trion inte följer licensvillkor och servicekvalitetsnormer med tanke på den höga frekvensen av samtalsfel och trängsel vid samtrafikpunkter för RJio. Det noterades också att förnekande av samtrafik mellan dessa operatörer och RJio “verkar ha det yttersta motivet för att kväva konkurrensen och är anti-konsument”.

Enligt TRAI: s rekommendation utgår straffet för Airtel och Vodafone till cirka R5050 cr vardera, medan det i fallet Idea Cellular kommer till cirka Rs 950 crore. Tillsynsmyndigheten slutade med att rekommendera att deras telekomlicenser annulleras och säger att det kan leda till ”betydande konsument
besvär”. Rekommendationen kom på klagomål från Reliance Jio att över 75 procent av samtalen i dess nätverk misslyckas, eftersom de etablerade inte ger tillräckligt många samtalspunkter som skulle hjälpa till att slutföra samtal.

TRAI i ett detaljerat brev till DoT-sekreteraren sade att de tre befintliga operatörernas agerande var “mot allmänintresset”. När vi kontaktade en Airtel-talesman sade vi: ”Vi utökar kontinuerligt de poI som tillhandahålls till Reliance Jio och förstärkningstakten har varit den snabbaste någonsin av oss. Vidare uppfyller vi de krav som ställs av Trai. ”

Vodafone och Idea lämnade inte omedelbart några kommentarer till TRAI-rekommendationen. E-postmeddelanden som skickades till Reliance Jio förblev också obesvarade.
TRAI slog till de felaktiga operatörerna och gick ut på att säga att bristen på överensstämmelse med licensvillkor och “villkor” rekommenderar för återkallande av licens.

“Myndigheten är dock medveten om att återkallandet av licensen kommer att medföra betydande besvär för konsumenterna. Därför rekommenderar myndigheten en straffrättslig åtgärd på 50 miljoner kronor per LSA (cirkel) med tanke på det större allmänna intresset …”, säger den sa. Tillsynsmyndigheten har rekommenderat straff på 50 kronor vardera för 21 av de 22 cirklarna i Bharti Airtel och Vodafone (förutom J&K).

I fall av idé har den rekommenderat straff på 50 miljoner kronor vardera för 19 cirklar där operatören tillhandahåller tjänster.

Relaterade Artiklar

Back to top button