TRAI, appföretag att överväga metoderna för hastighetstestning

TRAI, TRAI MySpeed-appen, Airtel vs Jio, Airtel, Reliance Jio, TRAI, Airtel Ookla, Mukesh Ambani Sektorregulatorn planerar att träffa 7-8 mobilhastighetstestföretag, inklusive Ookla, under de närmaste en eller två månaderna i detta avseende. (Filfoto)

Mitt i en rasande debatt om effektivitet och resultat av hastighetstestappar planerar TRAI att “studera” metodiken och andra nyanser av sådana applikationer som används för att kontrollera uppladdnings- och nedladdningshastigheter av data, sa en tjänsteman. Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) kallar större hastighetstestappar för en presentation för att “förstå” deras metodik.

Övningen förväntas kulminera i ett “papper” som kommer att läggas ut i det offentliga området de närmaste månaderna. Sektorregulatorn planerar att träffa 7-8 mobilhastighetstestföretag, inklusive Ookla, under de närmaste en eller två månaderna i detta avseende.

Flytten får betydelse eftersom Airtel tidigare använt Ookla-resultat för att hävda sig som det snabbaste nätverket, ett påstående ifrågasatt av Reliance Jio. Å andra sidan har Mukesh Ambani-ägda Jio spelat in högsta hastighet de senaste månaderna på TRAIs egen hastighetstestapp som heter ‘MySpeed’ -appen. Men bredbandstestföretaget OpenSignal har väckt frågor om TRAIs 4G-testmetod.

Trai hoppas att dess initiativ inte bara skulle bidra till att öka konsumentmedvetenheten om de olika apparna och valen som finns tillgängliga för användarna utan också kan leda till förbättringar i MySpeed-appen. ”Det kan också finnas konsumenter som aldrig har använt dessa appar för att kontrollera hastigheter. Tanken är att göra allmänheten medveten om alla tillgängliga alternativ och utbilda kunden, säger en TRAI-tjänsteman under förutsättning att den är anonym.

Sammantaget syftar TRAI till att förstå hur sådana appar fungerar och inte att rangordna dem eller sätta standarder för apparna.

”Det finns tillfällen när variationer hittas även när test utförs i snabb följd. Så vi tänkte varför inte ringa dem för att se arbetet, sade tjänstemannen. TRAI försöker göra en undersökande forskning om metoder såväl som faktorer som påverkar testresultaten och har skrivit till olika företag som tillhandahåller dessa appar för att komma och göra en presentation.

“Det kan dock ta lite tid eftersom många av företrädarna inte är baserade här”, tillade tjänstemannen. Hastighetstester har varit föremål för mycket debatt tidigare, med telekommunikation som utrangerar resultaten för att bejla kunder och till och med utformar annonskampanjer med hög decibel.

I mars i år kolliderade Airtel och Jio frontalt i striden om datahastighetsöverlägsenhet med nykomlingen som motsatte sig Airtels påstående om att vara det snabbaste nätverket och den sittande argumentera tillbaka att avgifterna var ett medvetet försök att skada varumärket och vilseleda. kunder.

Relaterade Artiklar

Back to top button