Toyota, Uber i samtal om självkörande teknik: Nikkei

Toyota Uber-partnerskap, autonoma fordon, Uber självkörande bilar, automatiserad körteknik, Alfabetets Waymo, Toyota Uber-investering, VD Dara Khosrowshahi, Uber Volvo-partnerskap, Uber har testat autonoma fordon i USA och har arbetat med Volvo Personvagnar och Daimler AG om förarlösa bilar. (Filfoto)

Uber Technologies diskuterar möjligheten att installera sitt självkörningssystem i Toyota Motor Co-fordon, eftersom det amerikanska rittföretaget försöker sälja sin autonoma körteknik till externa företag, rapporterade Nikkei på fredag.

Utan att nämna källor sa det japanska företaget dagligen att företagen förhandlar om en möjlig affär för Toyota att använda Ubers automatiserade körteknik i en av biltillverkarens minibussmodeller, och att Ubers VD Dara Khosrowshahi hade träffat Toyota-chefer i USA den här veckan. . Toyota, som utvecklar sina egna automatiska körfunktioner, har sagt att de är öppna för att samarbeta med andra företag för att snabbt få ut ny mobilitetsteknik på marknaden. Det har redan partnerskap med Uber om att åka och utveckla självkörningssystem.

Läs också: “Ubers VD Dara Khosrowshahi säger att självkörande bilar bara ett år är borta, öppna för partners”

”Vi utbyter regelbundet information om automatiserad körning med Uber under en tid nu”, sade en taleskvinna och tillade att inga beslut har fattats utöver dess befintliga partnerskap. Globala biltillverkare och teknikföretag tävlar om att utveckla självkörande bilar eftersom ökningen av autonoma on-demand fordonstjänster ökar den traditionella affärsmodellen för personlig transport som till stor del baseras på individuellt bilägande.

Toyota Uber-partnerskap, autonoma fordon, Uber självkörande bilar, automatiserad körteknik, Alfabetets Waymo, Toyota Uber-investering, VD Dara Khosrowshahi, Uber Volvo-partnerskap, Toyota, som utvecklar sina egna automatiska körfunktioner, har sagt att de är öppna för att samarbeta med andra företag för att snabbt få ut ny mobilitetsteknik på marknaden. (Filfoto)

När det kämpar med Alphabet Incs Waymo för att utveckla självkörande biltjänster har Uber testat autonoma fordon i USA och har arbetat med Volvo Personvagnar och Daimler AG för förarlösa bilar. I januari sa den japanska biltillverkaren att de samarbetade med Uber för att utveckla ett system för självkörande fordon för uppgifter inklusive körning och paketleverans.

Toyota är en investerare i Uber och erbjuder flexibla leasingvillkor för Uber-förare. Det har avböjt att kommentera storleken på dess andel i företaget.

Relaterade Artiklar

Back to top button