Toyota bygger “morgondagens vĂ€rld” vid Mt. Fuji

 Toyota bygger

LAS VEGAS — Det verkar som om framtidens stad kommer snabbare Ă€n vi tror, ​​och den kommer att byggas pĂ„ Mt. Fuji.

CES 2020 Bug Art

TillkĂ€nnagavs vid CES 2020 ser Toyota bortom fordon och kommer att rensa 175 hektar vid foten av Japans berömda berg för att bygga “Woven City”, dĂ€r forskare kommer att bo för att testa och utveckla en rad tekniker som “autonomi, robotik” , personlig rörlighet, smarta hem och artificiell intelligens “i en verklig miljö.

I ett pressmeddelande sa företaget att staden Ă€r planerad att hysa 2000 invĂ„nare och fungera som ett fullt anslutet ekosystem som drivs av vĂ€tgasbrĂ€nsleceller. Staden kommer att vara helt hĂ„llbar med trĂ€byggnader med en blandning av japanska trĂ€snickerier och robotproduktionsmetoder. Hustaken kommer att tĂ€ckas i solpaneler för att generera ytterligare kraft, och Toyota planerar ocksĂ„ att “vĂ€va utomhus i hela staden, med inhemsk vegetation och hydroponics.”

Toyota sĂ€ger att gator kommer att delas in i tre delar: en del för snabba fordon, en för personlig rörlighet och en för en “parkliknande strandpromenad” för fotgĂ€ngare. För att utforma den faktiska staden har Toyota uppdragit den danska arkitekten Bjarke Ingels, som tidigare har arbetat pĂ„ Googles Mountain View- och Londons huvudkontor, 2 World Trade Center i New York och Lego House i Danmark.

InvĂ„nare i staden kommer enligt uppgift ha hemhjĂ€lprobotassistenter för att stödja dem, samt sensorbaserad AI för att “kontrollera invĂ„narnas hĂ€lsa, ta hand om grundlĂ€ggande behov och förbĂ€ttra det dagliga livet.” I ett uttalande sa Toyotas president, Akio Toyoda, “med mĂ€nniskor, byggnader och fordon som alla Ă€r anslutna och kommunicerar med varandra via data och sensorer, kommer vi att kunna testa ansluten AI-teknik … bĂ„de pĂ„ det virtuella och det fysiska omrĂ„det … maximera dess potential. “

Beroende pÄ din synpunkt lÄter ett sÄdant meddelande antingen utopiskt eller dystopiskt. Toyota sÀger att mÀnniskorna som bor i grannskapet kommer att vara anstÀllda och deras familjer, pensionerade par, ÄterförsÀljare, besökande forskare och industripartners, men det nÀmns inte hur lÀnge mÀnniskor kan stanna kvar, vilka typer av hemlighetsavtal de kommer att behöva underteckna , och inget omnÀmnande av vilken typ av sekretessregler, om nÄgon, kommer att finnas tillgÀnglig.

Toyota Ă€r naturligtvis inte det enda företaget som investerar i att testa tekniska produkter i “verkliga livet”. 2017 föreslog Sidewalk Labs – ett dotterbolag till Googles moderbolag Alphabet – en plan för ett distrikt i Toronto som det skulle anvĂ€ndas som en testplats för morgondagens land. Även om Sidewalk Labs enligt uppgift underskattade Ă„tagandet, marscherar projektet vidare.

Om Toyoto kan ta itu med de problem som Google stÄr inför ÄterstÄr att se, men vi behöver inte vÀnta lÀnge. Banbrytande för webbplatsen planeras i början av 2021.