Tor Browser gör det enklare att besöka Mainstream-webbplatsers .lionsadresser

Nyfiken att veta vilka av dina favoritwebbplatser som också körs på den mörka webben?

På tisdag släppte ideell organisation bakom Tor Browser en uppdatering som lovar att hjälpa vanliga webbplatser att bättre marknadsföra sina alternativa .onion-adresser till allmänheten.

“För första gången kommer användare av Tor Browser på skrivbordet att kunna välja att använda lökwebbplatser automatiskt när webbplatsen gör dem tillgängliga”, säger Tor-projektet i ett blogginlägg.

Pop-up
(Kredit: Tor Browser)

Den nya funktionen kommer i version 9.5, som nu är tillgänglig för nedladdning. Användare kommer att kunna dra nytta av förändringen när de besöker en traditionell webbplats som också har en .onion-adress. När detta inträffar aktiverar Tor-webbläsaren en ikon i HTTP-webbadressfältet som säger “.onion tillgängligt”, som du kan klicka på för att omdirigeras till den alternativa webbplatsen.

Dessutom visar webbläsaren ett popup-fönster som säger: “Det finns en mer privat och säker version av denna webbplats tillgänglig över Tor-nätverket via lökjänster.” Det tar dig sedan till webbläsarens inställningar, där du kan välja om du alltid vill välja att besöka webbplatsens .onion-adress automatiskt eller göra det selektivt.

Förändringen lovar att hjälpa användarna att dra full nytta av Tor: s anonymitetsskyddande teknik, vilket kan hindra Internetleverantörer och myndigheter från att övervaka dina internetaktiviteter. För närvarande kan du använda Tor Browser för att besöka vilken vanlig webbplats som helst. I gengäld kommer programvaran att kryptera och färja din internetanslutning genom en samling frivilligt drivna servrar, kryptera dina digitala spår. (På nackdelen kan laddningstider för webbplatser ta längre tid.)

Installationen kan förhindra att snoopers samlar en fullständig bild av dina internetaktiviteter. Att använda Tor-webbläsaren för att besöka det öppna internet kan dock fortfarande läcka ut några metadata för din webbplatssökning till Internetleverantörer över hela världen. Så för mer fullständig anonymitet på internet är det bäst att använda Tor för att besöka webbplatsens dedikerade .onion-adress, som inte kan nås med en vanlig webbläsare.

Dessa “löktjänster” har utformats för att fungera utanför det vanliga internet. Istället kommer en .onion-adress att utnyttja Tor-nätverket så att det finns inom det mörka nätet och aldrig utsätta datorns metadata för det öppna internet.

, BBC och Pornhub, bland många andra, erbjuder alla Tor-spegelsidor som en lösning för att kringgå regeringens övervakning och censur i utlandet. Nackdelen med löktjänster är dock hur de använder slumpmässiga tecken som webbadresser, vilket gör dem svåra att komma ihåg. (Till exempel finns Pornhubs Tor-spegelsida på http://pornhubthbh7ap3u.onion/.)

Den nya funktionen från Tor Browser bör hjälpa till att åtgärda detta, men det är upp till webbplatsutgivare att utlösa aviseringsikonen när användare besöker sina webbplatser på det öppna internet. För närvarande har Tor-projektets egen webbplats och den undersökande nyhetsorganisationen ProPublica aktiverat funktionen.

Relaterade Artiklar

Back to top button