TiVo Stream 4K Dongle syftar till att lösa streamingförvirring

Det finns mycket TV där ute. Topp-TV, till och med. Det är över ett stadigt växande antal streamingtjänster utan central programguide. TiVo har en 20-årig historia av att utveckla programguider, och på CES introducerade det i år TiVo Stream 4K, den första dedikerade streaming-dongeln, som syftar till att ta TiVos programguide förmåga och tillämpa den på låg kostnad landskap.

CES 2020 Bug Art

TiVo är mest känt för sina DVR-apparater, som kombinerar streamingtjänster och antingen radio eller kabel-TV. Men de är stora (eftersom de har interna hårddiskar) och de kostar $ 200 eller mer plus ett abonnemang på $ 15 / månad ($ 50 TiVo Stream 4K-dongeln har ingen månatlig serviceavgift).

Dongeln kommer att integrera Sling TV, Netflix, Amazon Prime, HBO, YouTube och TiVos egen gratis TiVo + -tjänst, säger företaget. Eftersom det är en Android-baserad enhet kommer den också att ha Chromecast och Google Assistant inbyggda. Fjärrkontrollen, en mindre version av den traditionella “peanut” TiVo-fjärrkontrollen, har röstsökningsmöjligheter. Det kommer att strömma i 4K Dolby Vision HDR, säger företaget.

Även om det inte finns någon inbyggd DVR-funktion verkar TiVo vara redo att driva Sling TV och dess moln-DVR ganska starkt som en lösning där. Sling kommer naturligtvis att kosta — det tar 20–35 USD per månad för sin tjänst. Vi gav Sling TV 3,5 stjärnor och varnar för att det endast inkluderar Fox och NBC lokala kanaler som standard. CBS är en extra kostnad och inkluderar inte ABC alls.

Tivo UI

Våra betyg på TiVo-enheter har minskat med tiden. Vi gav den senaste TiVo Edge en 2,5 främst på grund av kostnad, men också på grund av det textbaserade programlistans gränssnitt. Det är faktiskt en åsiktsskillnad mellan mig och vår granskare Will Greenwald. Jag gillar listan

Enad sökning är en populär funktion i strömmande rutor nu, eftersom tillverkare försöker hitta sätt att hjälpa människor att upptäcka program. TiVos försäljningsargument är det traditionella TiVo-gränssnittet, som sätter listor över shower, snarare än namn på streamingtjänster, front och center. Det är showcentrerat snarare än kanalcentrerat.

Jag är en långvarig TiVo-användare och jag gillar också hur TiVo försöker att på ett intelligent sätt rekommendera program som liknar de jag har sett i en rad streamingtjänster. Rekommendationerna är inte lika aggressiva eller överväldigande som de i de enskilda streamingtjänstmenyerna – de är inte en oändlig rullning – men det är fantastiskt att ha en neutral fest visar mig alternativ som kan vara på en tjänst som jag inte tänkte på.

TiVo Stream 4K kommer att finnas tillgängligt i april från utvalda kabelleverantörer och TiVo.com.

Relaterade Artiklar

Back to top button