TiVo börjar visa annonser innan DVR-inspelningar

Om du är TiVo-ägare har vi några dåliga nyheter. Inom de närmaste 90 dagarna utspelar allt inspelat innehåll du vill titta på annonser före lansering innan det spelas upp.

Som Light Reading rapporterar har TiVo beslutat att låsa upp en ny inkomstkälla genom att introducera annonser som spelas före DVR-inspelningar. En talesman för TiVo bekräftade att “DVR-reklam kommer att bli en permanent del av tjänsten … Vi förväntar oss att vi kommer att vara utrullade till alla berättigade detaljhandelsenheter inom 90 dagar.”

Kvalificerade enheter betyder alla spelare som kör TiVo Experience 4, med Bolt ($ 600,00 på Amazon Canada), Roamio (på Amazon) och Vox-enheter som alla får pre-roll-annonser. Den kommande TiVo Edge-enheten kommer också att inkludera dem. TiVo tvingar dig inte att titta på annonserna eftersom möjligheten att hoppa över dem finns. Men upplevelsen är inte avsedd att vara bra baserat på rapporter från kunder som redan ser annonserna.

Zatz inte roligt! har tagit bilder av pre-roll-annonser (se ovan) och det är inte en sömlös upplevelse. En snurrande blå cirkel visas på skärmen när annonserna laddas innan annonser med låg bithastighet i SD-kvalitet spelas upp. Genom att trycka snabbt framåt hoppar den aktuella annonsen, men en annan laddas för det som ser ut som minst 15 sekunders annonser. Efter det kommer innehållet du ville titta på att få spela. Om du startar om innehållet måste du dra nytta av annonser före lansering.

Även om TiVo ser detta som ett sätt att generera nya intäkter kan jag inte låta bli att känna att det helt enkelt kommer att driva fler kunder att gå någon annanstans, ta en streamingbox och registrera sig för en eller flera streamingtjänster istället. De kostnadsfria program som du spelar in med TiVo kommer så småningom att sluta på en streamingtjänst, eller hur?

Det finns många människor där ute som har haft sin TiVo-upplevelse i flera år, men jag misstänker att annonser före lansering kan vara ett steg för långt för vissa. TiVo-ägare, berätta vad du tycker i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button