TiVo börjar visa annonser innan DVR-inspelningar

TiVo börjar visa annonser innan DVR-inspelningar

Om du Àr TiVo-Àgare har vi nÄgra dÄliga nyheter. Inom de nÀrmaste 90 dagarna utspelar allt inspelat innehÄll du vill titta pÄ annonser före lansering innan det spelas upp.

Som Light Reading rapporterar har TiVo beslutat att lĂ„sa upp en ny inkomstkĂ€lla genom att introducera annonser som spelas före DVR-inspelningar. En talesman för TiVo bekrĂ€ftade att “DVR-reklam kommer att bli en permanent del av tjĂ€nsten … Vi förvĂ€ntar oss att vi kommer att vara utrullade till alla berĂ€ttigade detaljhandelsenheter inom 90 dagar.”

Kvalificerade enheter betyder alla spelare som kör TiVo Experience 4, med Bolt ($ 600,00 pÄ Amazon Canada), Roamio (pÄ Amazon) och Vox-enheter som alla fÄr pre-roll-annonser. Den kommande TiVo Edge-enheten kommer ocksÄ att inkludera dem. TiVo tvingar dig inte att titta pÄ annonserna eftersom möjligheten att hoppa över dem finns. Men upplevelsen Àr inte avsedd att vara bra baserat pÄ rapporter frÄn kunder som redan ser annonserna.

Zatz inte roligt! har tagit bilder av pre-roll-annonser (se ovan) och det Àr inte en sömlös upplevelse. En snurrande blÄ cirkel visas pÄ skÀrmen nÀr annonserna laddas innan annonser med lÄg bithastighet i SD-kvalitet spelas upp. Genom att trycka snabbt framÄt hoppar den aktuella annonsen, men en annan laddas för det som ser ut som minst 15 sekunders annonser. Efter det kommer innehÄllet du ville titta pÄ att fÄ spela. Om du startar om innehÄllet mÄste du dra nytta av annonser före lansering.

Även om TiVo ser detta som ett sĂ€tt att generera nya intĂ€kter kan jag inte lĂ„ta bli att kĂ€nna att det helt enkelt kommer att driva fler kunder att gĂ„ nĂ„gon annanstans, ta en streamingbox och registrera sig för en eller flera streamingtjĂ€nster istĂ€llet. De kostnadsfria program som du spelar in med TiVo kommer sĂ„ smĂ„ningom att sluta pĂ„ en streamingtjĂ€nst, eller hur?

Det finns mÄnga mÀnniskor dÀr ute som har haft sin TiVo-upplevelse i flera Är, men jag misstÀnker att annonser före lansering kan vara ett steg för lÄngt för vissa. TiVo-Àgare, berÀtta vad du tycker i kommentarerna.