Titta: Savjz förstörs av sin egen Doomsayer på Turn 3 – Hearthstone

Doomsayer är ett av de kort som har gått på en konstig resa under Hearthstones liv. Ursprungligen sett nästan uteslutande i Freeze Mage-däck, har det över tiden blivit ett av de vanligaste verktygen för att slå tillbaka mot en extremt aggressiv Hearthstone-meta, där avslutning av matcher snabbt är namnet på spelet.

För de oinvigda har denna två-Mana-hantlangare ingen attackskada men en relativt tjock sju poäng av hälsa. Om det överlever genom din motståndares tur, kommer det att rensa bort varje minion på båda sidor av brädet när din nästa sväng börjar.

Detta är utmärkt för att stänga av aggro-däck, som vanligtvis inte kan komma med tillräckligt med eldkraft för att hantera detta tidiga spelhot på en gång. Det är bra mot långsammare motståndare också, och i värsta fall tvingar dem att “slösa bort” en hårborttagningsförtrollning, bara för att hålla sina underhuggare i spelet. Prästens skuggord: Smärta är ett bra exempel.

I går kväll fick Hearthstone-proffsen Savjz dock en smak av en helt annan typ av prästspel, en som förvandlade hans Doomsayer till en källa till spelförråd. Här är klippet:

Våra mest populära guider:

Hur hände detta så tidigt i spelet?

Hemligheten ligger i en mycket lycklig prästhand, liksom den etablerade närvaron av en strålande elementär på motståndarens sida av brädet. Detta kort minskar kostnaden för alla trollformler med en Mana, vilket gör att fler trollformler kan spelas än vad Mana-gränsen annars tillåter.

Först och främst kastar motståndaren en gratis Potion of Madness för att nypa Doomsayer under hela turen. Ett par billiga gudomliga andar ger sedan minions 28 poäng av hälsa innan Inner Fire kastas – voila! 28 poäng av skador i Savjzs 27-poängs hälsopool och avslutade matchen.

Det är ganska oturligt tidigt spel – otur, naturligtvis, beroende på ditt perspektiv …

Relaterade Artiklar

Back to top button